(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Raske Drenge (Scandinavian folk) @ Costumier Maghet

Hide & Seek Festival 2021
Op Maandag 23 augustus 2021 - 19h00
Costumier Maghet - Sint-Gisleinsstraat 41, 1000 Brussel
MAA 23/08

Opgelet, dit concert start om 19u00.
Tickets te koop vanaf donderdag 29 juli om 10u30!

In dit ambachtelijke atelier wordt al meer dan een eeuw een hoogstaande kunst in stand gehouden: het maken van historische kostuums. Dompel u onder in de tijdloze ruimte van de kostuummaker Maghet, die meer dan 10.000 kledingstukken, accessoires, garneersels, knopen, hoeden, laarzen, juwelen en verfijnde veren bevat. Als meesters van hun vak kennen de ambachtslieden van Maghet de ware rijkdom van hun know-how en willen zij die in stand houden ter wille van de kennis en de traditie die zij helpen bewaren.

Het is in dit serene en levendige universum dat wij een duo wilden uitnodigen dat de jonge generatie muzikanten van de eilandengroep Faeröer en België vertegenwoordigt. Raske Drenge speelt folkmuziek met sterke wortels in de Scandinavische en Noord-Atlantische traditionele muziek, maar vooral ook met een eigen twist.
De Belgische helft van het duo is de violist Oscar Beerten uit Herentals. Hij wordt vergezeld door gitarist en zanger Ragnar Finsson, van de Faröer, een autonome archipel van Denemarken.
Met de Noorse Hardanger viool gecombineerd met die eigenaardige en mooie Faeröerse taal, weet Raske Drenge kracht en melancholie, schoonheid en tristesse, te laten samensmelten in een frisse, jongrauwe energie.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's