(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Hide & Seek Bike Tour - Vertrek om 13u00

Guy Verlinde & Olivier Vander Bauwede, Tister Ikomo & Mamadou Dramé, Luthomania
Op Zondag 22 augustus 2021 - 13h00
Les Fraternités du Bon Pasteur - Bosstraat 365B, 1150 Sint-Pieters Woluwe
ZON 22/08

Opgelet, dit concert start om 13u00.
Tickets te koop vanaf donderdag 29 juli om 10u30!

De populaire Bike Tour is dit jaar terug voor een idyllische rit tussen Woluwe, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde. Stap op de fiets, volg onze fietsgidsen en geniet van drie concerten op drie verborgen en verrassende plaatsen.

 

We starten bij de Fraternités du Bon Pasteur in Woluwe gelegen in een uitgestrekt gebied van rust en groen aan de rand van Brussel. In 1985 vertrouwden de Zusters van de Goede Herder hun domein toe aan een kleine groep gehuwde en celibataire christenen, waaronder een priester, die er verschillende spirituele, ecologische en sociale projecten opstartten. Vandaag wonen er een zeventigtal mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Dit sereen domein vormt het ideale decor voor het duo Guy Verlinde & Oliver Vander Bauwede. Na een tiental jaren non stop toeren in Europa met zijn stomende band Mighty gators, laat blues muzikant Guy Verlinde zich tegenwoordig vooral van zijn meest ingetogen en intimistische kant zien. Met de excellente harmonicaspeler, Olivier Vander Bauwede, vergast hij ons op akoestische blues en meeslepende americana vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding, … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Maak je op voor dromerige fingerpicking, akoestische slide gitaar, een harmonica en verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

De tweede stop is aan het pittoreske molenaarshuis van het Rood Klooster in Oudergem. Door zijn geografische ligging vormt het Rood Klooster, dat in de 14e eeuw door de Augustijnen aan de rand van het Zoniënwoud gesticht werd, een oase van rust die zeer geliefd is bij zondagse wandelaars. Het molenaarshuis dateert van de zestiende of zeventiende eeuw en werd gebruikt als wasplaats. In 1740 werd het herbouwd en aangepast tot molenaarswoning, later werd het een herberg en momenteel is het Kunstcentrum er ondergebracht. Op deze historische plek gaat Congolees Tister Ikomo (balafon, ngome, likembe, zang en dans) de dialoog aan met Mamadou Dramé, een koraspeler uit Senegal. Samen gaan ze op zoek naar de raakvlakken tussen hun traditionele muziek, wat een zeer frisse sound oplevert. Het publiek wordt daarenboven ook nog getrakteerd op een portie traditionele en hedendaagse dans.

We eindigen aan de Logis-floréal studio in Watermaal-Bosvoorde. Als je cinefiel bent dan zal de tuinwijken  Le Logis-Floréal je misschien bekend voorkomen. Het is het pittoreske sprookjesdecor in de films van Jaco Van Dormael. De wijk wordt zowel gebruikt in Toto le héro als in Mr. Nobody. De Logis-floréal studio, gebouwd tussen 1930 en 1933, is een theaterzaal met ongeveer 300 zitplaatsen dat deel uitmaakt van een modernistisch complex aan de 3 lindenstraat. In deze optimistische omgeving van het Interbellum versmelten de 3 fantastische muzikanten van Luthomania hun muziektradities en dito instrumenten tot een wonderbaarlijk geheel. Het trio lonkt met de pipa (Hua Xia) naar het Verre Oosten, brengt je in 1000 en 1 staten-van-vervoering met de Arabische ud (Abid El Bahri) en leidt ons allen in bekoring met de West-Europese luit (Philippe Malfeyt). Dit concert gaat door in samenwerking met Darna vzw, Vlaams-Marokkaans culturenhuis.

Praktische informatie :

  • Duur van de activiteit: 4u
  • Alle concerten gaan door in tegen de regen overdekte plaatsen. Bescherm je goed tegen de regen voor de fietstocht, tijdens de concerten ben je goed beschut !
  • De geplande route neemt je mee op een 12 km lange rit. We maken geen lus, dus de route eindigt met het laatste concert in de Logis-floréal studio aan de Drie Lindenstraat 139 in Watermaal-Bosvoorde, relatief ver van het vertrekpunt.
  • De Bike tour start 3 keer: om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Zorg ervoor dat je op hetzelfde moment een ticket koopt als de leden van je “bubbel”.
  • Muziekpublique stelt geen fietsen ter beschikking voor de activiteit

 

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's