(0)
(0)
Concerten overzicht

Geannuleerd: Queimada: Airboxes | Hoctomoz | A Contrabanda

Bal Folk
Op Zaterdag 21 maart 2020 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 21/03

Annulatie BalKaniC Jam Session, Bal & Basta! – Les Bottines Artistiques & Snaarmaarwaar, Mari Kalkun | Las Lloronas en Bal folk Queimada : Airboxes, Hoctomoz, A Contrabanda

 

Na een analyse van onze toekomstige evenementen en vanuit de nodige burgerzin hebben we besloten om de activiteiten waarbij er volgens onze inschatting een te hoog risico op verspreiding van het coronavirus bestaat te annuleren.

 

 Daarom wordt de Balkanic Jam Session van vandaag donderdag 12 maart uitgesteld naar een latere, nog vast te leggen datum. Ook de folkbals Bal & Basta! (zondag 15 maart) en Queimada (zaterdag 21 maart) worden geannuleerd omdat de gewenste ‘social distancing’ op deze evenement onmogelijk is.

 

In samenspraak met de artiesten beslisten we om ook het concert van overmorgen vrijdag 13 maart met Mari Kalkun | Las Lloronas uit te stellen naar een latere datum.

 

De annulaties hebben een grote emotionele en financiële impact voor zowel de artiesten als de organisatoren, die geconfronteerd worden met talloze aflastingen. Daarom doen we een warme oproep tot solidariteit en nodigen we je uit om geen terugbetaling te vragen, zodat we gemaakte kosten en huidige en toekomstige inkomstenderving deels kunnen compenseren. Als je ervoor kiest om toch (gedeeltelijk) terugbetaald te worden, zullen we dat natuurlijk respecteren.

We zullen hierover later verder communiceren.

 

Bedankt voor het begrip,

 

De ploeg en de Raad van Bestuur van Muziekpublique

Tijdens de Queimada kan je genieten van twee memorabele concerten in het Volkshuis van St-Gillis. Kom mee dansen op de muziek van Airboxes en Hoctomoz. Voor degene die de kneepjes van de folkdans nog willen leren, is er eerst een dansinitiatie door ‘Frisse Folk’.

We zetten het folkbal meteen intens in met de unieke diatonisch en chromatisch accordeonisten van Airboxes. Airboxes is sfeervolle dansmuziek gebracht door Guus Herremans (Les Bottines Artistiques, La Lanterne, …) en Bert Leemans (EmBRUN, Elanor, …), twee muzikanten die perfect op elkaar zijn ingespeeld. De klanken van hun instrumenten smelten samen bij alles wat ze spelen en nemen je mee naar een magische wereld. Airboxes speelt enkel eigen werk. Hun afwisselend intieme solo’s en klankkleurrijk samenspel zorgen voor een allesomvattend geheel.

Na dit eerste bal bereidt een druïde de vriendschapsdrank Queimada op de tonen van doedelzakgroep A Contrabanda. Daarna neemt Hoctomoz het van hen over. De drie muzikanten van deze Franse groep doen niets liever dan mensen aan het dansen te krijgen. Régis Marlaud is een accordeonist uit de streek van Lyon. Hij zorgt ervoor dat de drie medeplichtigen muzikaal op dezelfde golflengte trillen. Violist Paul Fermé houdt er vooral van om verschillende snaren van zijn viool tegelijkertijd te gebruiken en fluitist Lilian Guillemeney genereert met veel liefde en toewijding een rijke mix van timbres en tonen. Een afsluiter van formaat die alle dansers in beweging zal zetten!

Airboxes

  • Guus Herremans : diatonische accordeon
  • Bert Leemans : chromatisch accordeon

Hoctomoz

  • Régis Marlaud : accordeon
  • Paul Fermé : viool
  • Lilian Guillemeney : dwarsfluit

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's