(0)
(0)
Concerten overzicht

Queimada: Airboxes | Hoctomoz | A Contrabanda

Bal Folk
Op Zaterdag 21 maart 2020 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 21/03

Tijdens de Queimada kan je genieten van twee memorabele concerten in het Volkshuis van St-Gillis. Kom mee dansen op de muziek van Airboxes en Hoctomoz. Voor degene die de kneepjes van de folkdans nog willen leren, is er eerst een dansinitiatie door ‘Frisse Folk’.

We zetten het folkbal meteen intens in met de unieke diatonisch en chromatisch accordeonisten van Airboxes. Airboxes is sfeervolle dansmuziek gebracht door Guus Herremans (Les Bottines Artistiques, La Lanterne, …) en Bert Leemans (EmBRUN, Elanor, …), twee muzikanten die perfect op elkaar zijn ingespeeld. De klanken van hun instrumenten smelten samen bij alles wat ze spelen en nemen je mee naar een magische wereld. Airboxes speelt enkel eigen werk. Hun afwisselend intieme solo’s en klankkleurrijk samenspel zorgen voor een allesomvattend geheel.

Na dit eerste bal bereidt een druïde de vriendschapsdrank Queimada op de tonen van doedelzakgroep A Contrabanda. Daarna neemt Hoctomoz het van hen over. De drie muzikanten van deze Franse groep doen niets liever dan mensen aan het dansen te krijgen. Régis Marlaud is een accordeonist uit de streek van Lyon. Hij zorgt ervoor dat de drie medeplichtigen muzikaal op dezelfde golflengte trillen. Violist Paul Fermé houdt er vooral van om verschillende snaren van zijn viool tegelijkertijd te gebruiken en fluitist Lilian Guillemeney genereert met veel liefde en toewijding een rijke mix van timbres en tonen. Een afsluiter van formaat die alle dansers in beweging zal zetten!

Airboxes

  • Guus Herremans : diatonische accordeon
  • Bert Leemans : chromatisch accordeon

Hoctomoz

  • Régis Marlaud : accordeon
  • Paul Fermé : viool
  • Lilian Guillemeney : dwarsfluit

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Tickets

Video's