(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Geannuleerd: Bal & Basta : Les Bottines Artistiques & Snaarmaarwaar

Groot folkbal met 2 supergroepen en een gezellige maaltijd
Op Zondag 15 maart 2020 - 16h00
Pianofabriek - Fortstraat 35, 1060 Brussel (St Gillis)
ZON 15/03

Annulatie

BalKaniC Jam Session, Bal & Basta! – Les Bottines Artistiques & Snaarmaarwaar, Mari Kalkun | Las Lloronas en Bal folk Queimada : Airboxes, Hoctomoz, A Contrabanda

Na een analyse van onze toekomstige evenementen en vanuit de nodige burgerzin hebben we besloten om de activiteiten waarbij er volgens onze inschatting een te hoog risico op verspreiding van het coronavirus bestaat te annuleren.

 Daarom wordt de Balkanic Jam Session van vandaag donderdag 12 maart uitgesteld naar een latere, nog vast te leggen datum. Ook de folkbals Bal & Basta! (zondag 15 maart) en Queimada (zaterdag 21 maart) worden geannuleerd omdat de gewenste ‘social distancing’ op deze evenement onmogelijk is.

In samenspraak met de artiesten beslisten we om ook het concert van overmorgen vrijdag 13 maart met Mari Kalkun | Las Lloronas uit te stellen naar een latere datum.

De annulaties hebben een grote emotionele en financiële impact voor zowel de artiesten als de organisatoren, die geconfronteerd worden met talloze aflastingen. Daarom doen we een warme oproep tot solidariteit en nodigen we je uit om geen terugbetaling te vragen, zodat we gemaakte kosten en huidige en toekomstige inkomstenderving deels kunnen compenseren. Als je ervoor kiest om toch (gedeeltelijk) terugbetaald te worden, zullen we dat natuurlijk respecteren.

We zullen hierover later verder communiceren.

Bedankt voor het begrip,
De ploeg en de Raad van Bestuur van Muziekpublique

Doe danservaring op tijdens het eerste Bal & Basta ! van 2020 met de 2 supergroepen Les Bottines Artistiques en Snaarmaarwaar.

Violist Pavel Souvandjev en accordeonist Guus Herremans van Les Bottines Artistiques spelen een energiek en fijnbesnaard bal.  Guus’ Franse en Italiaanse speeltechniek en Pavel’s Bulgaarse roots resulteren in een verrassend muzikaal pallet. Dit bezorgde hen al talloze optredens in binnen- en buitenland.

Snaarmaarwaar is een avontuurlijk powerfolktrio dat laveert op de snijlijn van oude en nieuwe folk. Wat je ziet is een trio, maar wat je hoort is veeleer een geëxplodeerd sextet op speed dat zonder enige moeite een indrukwekkende klankmuur uit hun akoestische instrumenten doet denderen. Jeroen Geerinck is met zijn pompende en energieke gitaarspel de turbomotor van het trio, de twin-zetel waar mandolaman Maarten Decombel en Ward Dhoore op mandoline zich gezellig in kunnen parkeren. Hun samenspel is compact, hun muziek to the point en hun visie hedendaags.

Les Bottines Artistiques

  • Pavel Souvandjiev : viool
  • Guus Herremans : chromatisch bisonore accordeon

 Snaarmaarwaar

  • Maarten Decombel : mandola
  • Ward Dhoore : mandoline
  • Jeroen Geerinck : gitaar

 

Programma:

16:00  Les Bottines Artistiques

18:00  Maaltijd

19:30  Snaarmaarwaar

 

Frisse Folk organiseert ook 2 stages:

13:00 – 15:30  2 Stages (gelijktijdig): “Folk for forrozeiros & tangueros” & “Forró for folkies” >> Info & inschrijvingen

 

Met de steun van de dienst Nederlandstalige aangelegenheden van de gemeente Sint-Gillis.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's