(0)
(0)
Concerten overzicht

Thanos Stavridis | Kadinelia

Grecomania
Op Zaterdag 22 februari 2020 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 22/02

Deze tweede avond van Grecomania opent met de Balkan accordeon, gevolgd door de folk revelatie Kadinelia. De avond wordt afgesloten met een Panygiri, een Grieks dansfeest tot in de vroege uurtjes in de foyer!

Thanos Stavridis is een wonderkind van de accordeon. Zijn passie voor dit instrument begon op 6-jarige leeftijd en bracht hem ertoe etnomusicologie in Thessaloniki te studeren en vervolgens les te geven aan de afdeling traditionele muziek van Epirus. Met zijn virtuoos repertoire van de Balkan is hij een vaste waarde op festivals. Zijn samenwerkingen zijn talrijk en prestigieus, waaronder met Protopsalti, Malamas, Matoula Zamani en Papakonstandinou.

Kadinelia is de naam van een valksoort die voorkomt in de Cycladen die paart tijdens de vlucht. Deze symbolische daad van vrijheid heeft Athanas Zikas en Evi Seitanidou geïnspireerd om hun gitaar duet te creëren. Ze putten duidelijk uit Griekse traditionele muziek, maar combineren die met elementen uit blues, funk en zigeunermuziek voor één doel: het publiek in vervoering brengen, enkel met twee gitaren. Met intense ritmische patronen, dynamische gitaarsolo’s en hun exotische stemmen houden ze de aandacht vast. Recent hebben ze nieuwe instrumenten en loops toegevoegd waarmee ze een verrassende mix creëren tussen oude klanken en minimalistische trance.

Kadinelia

  • Athanas Zikas: gitaar, tsabouna (the bagpipe of the Aegean)
  • Evi Seitanidou: gitaar, lyra of Pontus, loop station, beat box

 

Thanos Stavridis Quartet

  • Thanos Stavridis : accordeon
  • Vassilis Athanasiou: clarinet, saxofoon
  • Manos Makris : acoustische gitaar
  • Christos Tassios: percussie

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's