(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Dona Onete (Brazilië)

De koningin van de Carimbó + afterparty
Op Woensdag 6 november 2019 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
WOE 06/11

De tachtigjarige Dona Onete, de grote zangeres van de Amazonecultuur, toont met haar nieuwe album Rebujo dat op kwaliteit geen leeftijd staat. Terwijl de Braziliaanse overheid de minderheden in Brazilië de rug toekeert, omarmt Onete diversiteit – vooral in haar staat Pará – die volgens haar “met zijn mix van kleuren, ritmes en smaken de meest diverse in Brazilië is”.

Dona Onete, een voormalige lerares, politiek activiste en cultuurminister, begon haar muziekcarrière tien jaar nadat ze officieel ‘met pensioen’ was gegaan. Sinds haar vorige album Banzeiro bloeit de reputatie van Onete in Brazilië. Ze treedt op over het hele land voor een overwegend jong en enthousiast publiek. Ze componeerde niet alleen het thema voor één van de toonaangevende soapseries van Brazilië (A Força do Querer), maar werd ook bekroond met de Braziliaanse Ordem do Mérito Cultural als erkenning voor haar
bijdrage aan de Braziliaanse cultuur. Ze speelt benefietshows voor bedreigde Amazone-stammen en het nummer Na Linha Do Arco-íris (De boog van de regenboog), dat het verhaal vertelt van de moord op een homovriend, is nu een LGBT-volkslied.

Op concerten pakt ze iedereen in met carimbós, dansmuziek met een sterke Afrikaanse groove, en bangues, dansen met een ska-achtig ritme; aangevuld met cumbia, brega en samba.

“I love her and her band“ (David Byrne)
“One of the best shows I have seen” (Gilles Peterson, BBC)

 

En na het concert wachten u nog 2 verrassingen:

een dansdemonstratie door Patricia Tambeur

én een afterparty in de foyer met Rebel Up & Drache Musicale !!

 

Dona Onete: zang
Pio Lobato: gitaar, muzikale leiding
Breno Oliveira: bas
Marcos Sarrazin: sax, fluit, keyboards
JP Cavalcante: percussie
Vovô Batera: drum

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's