(0)
(0)
Concerten overzicht

Queimada: La Veillée, La Cuivraille, A Contrabanda

Folkbal
Op Zaterdag 2 november 2019 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 02/11

Dit laatste folkbal van 2019 belooft een knaller te worden. La Veillée brengt muzikanten uit Canada, Frankrijk en Brussel samen voor een traditioneel bal zoals in Quebec. La Cuivraille is de fantastische groep rond de Noord-Franse violist Gabriel Lenoir (Shillelagh, Chaï…) waarin blazers voor een originele klankkleur zorgen. Vaste waarde, de Galicische doedelzakgroep A Contrabanda, begeleidt de rituele bereiding van de Queimadadrank en we starten de avond met een dansinitiatie van onze partner Frisse Folk.

Gepassioneerd door de Quebeciaanse folkmuziek vergast het quartet La Veillée ons op traditionele dansmuziek uit Frans-Canada, onder de kundige begeleiding van ‘câlleuse’, Mélina Mauger-Lavigne die het publiek vanaf de eerste tonen door de typische dansen leidt, samen met drie ervaren rotten in de folk van Quebec. La Veillée staat voor een duivels bal op het ritme van zalige voetpercussie, waarin toegankelijkheid en feest voorop staan.

La Cuivraille, de groep rond violist Gabriel Lenoir, heeft op korte tijd een stevige reputatie opgebouwd binnen het folkbalwereldje, niet in het minst omwille van hun heerlijke manier om het beste van traditionele muziek en groove te combineren. Op het geluid van een percussieve blazerssectie, een dansende viool, een perfect geplaatste bas, verfijnde percussie, laten we ons meeslepen door muzikanten en zangers vol fantasie!

 

La Veillée:
Mélina Mauger-Lavigne : dansbegeleiding, gigue
Corentin Boizot-Blaise : viool, voetpercussie
Simon Degrave : banjo, voetpercussie
Darius Lecharlier : bouzouki, voetpercussie

La Cuivraille:
Gabriel Lenoir : viool, zang
Matthieu Billet : trombone, zang
Mickaël Knockaert : trompet, bugel, zang
Florian Laihem : sax, zang
Simon Froment : bas, zang
Amar Belaouache : percussie, zang

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's