(0)
(0)
Concerten overzicht

Queimada: Katla, Central Bal, A Contrabanda

Bal Folk
Op Zaterdag 21 september 2019 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 21/09

De Queimada is één van de grote klassiekers van Muziekpublique met als vaste ingrediënten een dansinitiatie, twee folk bals en de bereiding van de Galicische godendrank: de Queimada, onder begeleiding van A Contrabanda. Deze eerste Queimada van het seizoen vergast ons met het duo Katla op accordeon, sax en bal uit Centraal-Frankrijk met Central Bal met daarin enkele grote namen zoals Patrick Bouffard (draailier). Maar we openen de avond met een dansinitiatie in samenwerking met Frisse Folk.

Katla is het tweekoppig folkcollectief van de broers Andreas (sopraan- en altsax) en Jeroen (accordeon) Werbrouck. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit zelfgemaakte nummers met bizarre namen zoals Bourrée Aerobe, Skateboard Scottish of ook nog Soelaas mazurka, aangevuld met een eigen interpretatie van traditionals. Na optredens op Dranouter, Labadoux, de Gentse Feesten, Gooikoorts of Boombalfestival, laten ze nu het Brusselse publiek over de dansvloer glijden.

​De naam Central Bal verklapt al waar deze groep vandaan komt en zijn inspiratie haalt. Het ensemble Central Bal rond draailiervirtuoos Patrick Bouffard komt uit Centraal Frankrijk en bestaat uit bekende gezichten uit het folkmilieu zoals Colin Delzant (cello), Fabien Guiloineau (gitaar) en Jonas Thin (doedelzak, tin whistle). De band heeft één missie: het publiek doen dansen. Dat doen zij met eigen composities en traditionele dansen die zij op hun eigen manier inkleuren.

Katla:
Andreas Werbrouck: alto & soprano sax
Jeroen Werbrouck: accordeon

Central Bal:
Patrick Bouffard: draailier
Colin Delzant: cello
Fabien Guiloineau: gitaar
Jonas Thin: doedelzak, tin whistle

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video