(0)
(0)
Concerten overzicht

Arianna Savall (CAT) - Petter Udland Johansen (NOR) - Tristan Driessens (BE) - Murat Coşkun (TUR)

Unusual musical encounter
Op Woensdag 10 oktober 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
WOE 10/10

Vier geweldige muzikanten met een compleet andere achtergrond komen samen voor een uniek concert. Arianna Savall en Petter Udland Johansen, partners in het duo ‘Hirundo Maris’ (Latijn voor zeemeeuw) reizen tussen oude en eigentijdse muziek, Catalonië, Ierland en Sefardische muziek. Arianna Savall kreeg als dochter van het wereldvermaarde muzikantenkoppel Jordi Savall en Montserrat Figueras muziek met de moedermelk mee. Een prachtige diepwarme sopraan en verfijnd spel op de harp zijn daarvan de getuigenis. Samen met de Noorse hardanger fiddler speler Petter Udland Johansen creert ze een breed klankenpallet, zowel muzikaal als vocaal.

In het gezelschap van Tristan Driessens en Murat Coşkun trekt het kwartet verder naar het oosten. Murat Coşkun heeft de gewoonte om op basis van de traditionele percussie van zijn geboorteland Turkije nieuwe en inventieve geluiden te creëren.

Tristan Driessens vervolledigd het trio met zijn oud en zijn diepgaande kennis van verschillende muzikale culturen van Turkije (Seyir Trio, Lâmekân, Refugees For Refugees…). Een ongewone muzikale ontmoeting, uniek en benevelend!

 

  • Arianna Savall: zang, harp
  • Petter Udland Johansen: zang, hardingfele, mandoline
  • Murat Coşkun: bendir
  • Tristan Driessens: oud

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's