(0)
(0)
Nieuws overzicht

Carte blanche voor Muziekpublique op het festival d’Art de Huy

Nebras, City Blues & Tamala
08 augustus 2018

Liefhebbers van wereldmuziek kunnen op het Festival D’Art de Huy luisteren naar 2 creaties van lesgevers aan de Muziekpublique World Music Academy: Nebras en City Blues. Op woensdag 22/8 sluiten de muzikanten van het Muziekpublique label, Tamala, het festival af.

IRAK / SYRIË / BELGIË

Onder vluchtelingen bevinden zich fantastische muzikanten van wereldklasse, het is belangrijk dat dit talent ook hier een plek vindt. Nebras is de naam van een ensemble dat een fantastische cocktail van muzikale tradities uit het Midden-Oosten brouwt. De professionele muzikanten geven allen les aan de World Music Academy van Muziekpublique.

Laat je ontroeren door de melancholische ney-klanken van Tamam, het mystieke oudspel van Tarek Al Sayed en ook violist en componist Shalan Alhamwy brengt een moderne visie van de Syrische tradities mee. Oudspeler Tristan Driessens is zowel thuis in Ottomaanse en hedendaagse muziek uit het Midden-Oosten. En ook de percussionisten en kenners van oosterse muziek, Simon Leleux en Robbe Kieckens, zijn van de partij.

Nebras is een avontuur dat de oude stenen van de Sint-Mengold kerk zal laten resoneren.

Tammam Al Ramadan (ney), Tarek Al Sayed (oud), Shalan Alhamwy (viool), Tristan Driessens (oud), Simon Leleux (percussie), Robbe Kieckens (percussie)

Zaterdag 18/08 – 20:00 uur

ROEMENIË, BRAZILIË, SPANJE, GRIEKENLAND, MEXICO, SICILIË, BELGIË

City Blues gaat uit van eeuwenoude muzikale tradities als tango, rebetiko, choro, flamenco of Bucharest lautaresc stijl en vertaalt die naar hedendaagse creaties. De meeste hier genoemde muziekstijlen zijn ontwikkeld naar aanleiding van een ontmoeting tussen muzikanten en klassieke componisten en ingrediënten van populaire muziek of historische en sociale realiteiten zoals oorlogen, migraties, religies,… De muzikanten die deelnemen aan deze carte blanche zullen hun traditionele bagage delen en voor het eerst in deze unieke setting met elkaar musiceren.

Aurel Budisteanu (accordeon), Ioannis Sarris (zang, bouzouki), Renaud Dardenne (gitaar), Vincent Noiret (bas), Emanuela Lodato (percussie, zang), Nicolas Hauzeur (viool), Osman Martins (pandeiro, cavaquinho, gitaar), Miguel Sanchez (gitaar, cajon), Antonio Paz (zang)

Zaterdag 18/08 – 21:30 uur

 

Info & tickets : Festival d’Art de Huy