(0)
(0)
Nieuws overzicht

Video Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauretania)

The World Music Chain #2
24 januari 2018

Naar aanleiding van de 15de verjaardag van Muziekpublique organiseren we ‘The World Music Chain’, een muzikale aflossingskoers tussen muzikanten die nog nooit hebben samengespeeld. Met deze concertreeks stimuleren we uitstekende wereldmuzikanten van bij ons om uit hun comfortzone te treden en samen met een andere artiest aan een nieuw muzikaal verhaal te schrijven.

De Pakistaanse sarod-speler Asad Qizilbash stond tijdens het tweede concert van The World Music Chain voor de eerste keer samen op het podium met Gueladio Bâ. Gueladio Bâ is de zoon van de beroemde griot en hoddu-speler Saidou Bâ. Als Gueladio 12 is, vraagt Ali Farka Touré, die een vriend was van zijn vader, hem om voor hem gitaar te spelen en hij moedigt hem aan om zijn weg als muzikant verder te zetten. Sindsdien heeft Gueladio een carrière als gitarist, zanger en hoddu-speler uitgebouwd in Mauretanië en Senegal en sinds kort in België.

Op zaterdag 27/01, het 3de concert van the WMC, staat Gueladio Ba voor de eerste keer op het podium met de violiniste Ananta Roosens. Ananta Roosens kennen we als de drijvende kracht achter het eigenzinnige tangoproject La Sieste du Dromadaire, maar ook van een vroeger leven bij Mogil en Gotan Project en tegenwoordig als lid van Aranis.

 

Meer info en tickets.