(0)
(0)
Nieuws overzicht

Workshop Old-Time: Contrabas

21 januari 2022

Workshop Contrabas – Annick Odom

Bio :

Annick Odom is een Belgisch-Amerikaanse multi-instrumentalist. Ze speelt verschillende muzikale stijlen, gaande van zelfgeschreven composities tot Amerikaanse ballads rechtstreeks geleerd van ouderen in de Appalachian regio. Ze mixt folk songs, verhalen en nieuwe composities om zo de de complexiteit van haar thuisstaat te delen, gemixte gevoelens van liefde, verdriet, humor en een beetje heimwee.

Haar nieuw muzikaal collectief Linen of Words en de folk groep Sweet Joe Pye kregen beiden steun van het Fonds Podiumkunsten om op tour te gaan in Nederland in 2021. Recente concerten waren op het Rotterdam Bluegrass Festival, Banff Center for the Arts in Canada, Oh My Ears! New Music Festival In Arizona (USA) en New Music on the Point in Vermont (USA). Ze haalde diploma’s voor contrabas en klarinet aan de universiteit van Michigan en een master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Omschrijving:

Deze workshop contrabas zal focussen op hoe de beste toon uit het instrument te krijgen, hoe de techniek te verbeteren en hoe een stuwend ritme te creëren in de context van een old-time strijkband.

De deelnemers verkennen de meestgebruikte toonaarden (G,D,A,C) en werken rond hoe ‘walking lines’ toe te voegen en hoe in te spelen op ‘chord cues’ van de gitarist. Er wordt vooral veel gespeeld. Als er interesse is kan er ook kort bekeken hoe de boog te gebruiken.

Extra info: Laat ons op voorhand weten wat jouw ervaring en interesse is zodat de workshop kan aangepast worden aan jouw noden. Elektrische bas is ook welkom. Gelieve ook te laten weten of je elektrische- of contrabas speelt. Per mail: marie@muziekpublique.be

Benodigd materiaal:

  • iets om audio/video op te nemen
  • pen en papier

Vereisten:

Indien mogelijk zouden studenten moeten weten waar de noten zich bevinden op open snaren en in eerste positie, maar het is niet noodzakelijk veel ervaring te hebben. Als je nog geen ervaring hebt maar wel geïnteresseerd bent om deel te nemen, neem gerust contact op!

Maximum 10 leerlingen.

Inschrijvingen + info