(0)
(0)
Nieuws overzicht

Oproep voor ESC-vrijwilligers, 2024

Music in the Dialogue of Cultures
20 november 2023

Als je op zoek bent naar een internationale ervaring en je wilt een jaar lang als vrijwilliger in Brussel werken, lees dan verder!

Woon je in Frankrijk, Nederland of een ander Europees land, ben je jonger dan dertig en lijkt het je interessant om een tijd mee te draaien met onze ploeg? Dan is onze European Solidarity Corps project wellicht iets voor jou.

De beste manier om de kloof tussen een opleiding en een baan te overbruggen, is relevante werkervaring opdoen via een vrijwilligersproject. Muziekpublique geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met de praktijk om je zo beter voor te bereiden op een toekomstige loopbaan.

Wij zoeken 2 niet-Belgische vrijwilligers die zich gedurende enkele maanden wil inzetten bij Muziekpublique. Je zal deel uitmaken van een klein dynamisch team en ondergedompeld worden in een smeltkroes van verschillende culturen en muziek.

Logies, transportkosten, verzekering en eten worden vergoed via het ESC-programma van Erasmus+: Youth in Action.

Profiel

Muziekpublique zoekt 2 personen tussen 20 en 30 jaar oud, met een achtergrond in sociaal-cultureel werk, culturele-agogiek, cultuurmanagement of communicatiemanagement met interesse in traditionele muziek. Je bent een enthousiaste teamplayer met een hands–on mentaliteit en je wil gedurende één jaar een steentje bijdragen aan onze organisatie. Je hebt affiniteit met traditionele muziek uit alle uithoeken van de wereld en de nodige flexibiliteit. Een mondelinge en schriftelijke kennis van Frans of Nederlands en noties van Engels zijn een pluspunt.

We bieden 2 verschillende functies aan:

 • Productie
  • De Europese vrijwilliger van prodictie maakt deel uit van het team van de vzw en ondersteund de coördinatrice in elk aspect. De taken houden onder andere het volgende in:
   • productie: coördinatie van de vrijwilligers en het team, helpen op de evenementen zelf, organisatie en logistiek van de concerten en de festivals (planning, vervoer, hotels, techniek)
   • communicatie & distributie: het verdelen van de programmatie via verschillende media, online zetten van de agenda’s, promotie van de evenementen.
 • Label
  • De Europese vrijwilliger voor het lalel maakt deel uit van het team van de vzw en ondersteund de coördinatrice voor de activiteiten van het label. Verschillende taken zijn bijvoorbeeld:
   • Label & CD: het ontwikkelen van de projecten van het label in samenwerking met de artistiek directeur
   • Booking & opvolging van de concerten: zoektocht naar speelplekken en organisatoren van evenementen, speeldata zoeken voor de groepen
   • promotie en communicatie.

Contact

Lijkt het je wat? Stuur dan een e-mail met een gedetailleerd CV en een motivatiebrief naar jobs (at) muziekpublique.be Neem gerust contact met ons op om meer informatie te verkrijgen.

Meer informatie over het ESC programma van Erasmus+ vind je hier.

Startdatum project: 15/01/2024