(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Queimada : Deya (Be) | Firestarters of Leiden (Be/UK) | A Contrabanda (ES/Be)

Op Zaterdag 20 januari 2018 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 20/01

Deze eerste Queimada van het jaar heeft jonge, Belgische diatonische accordeonisten als rode draad. Deya is een duo met naast Thomas Clerbout (saxofoon, fluiten) Steven Goossens op diatonisch accordeon. In Firestarters of Leiden wordt accordeonist en Muziekpublique-lesgever Simon Gielen geflankeerd door twee ervaren Engelse muzikanten die een gezamenlijk verleden bij supergroep Blowzabella delen. Uiteraard bereiden we tijdens de pauze de Galicische godendrank, de queimada, onder begeleiding van doedelzakgroep A Contrabanda. De avond wordt geopend met een dansinitiatie door onze vaste partner Frisse Folk.

Deya, oftewel het duo van Steven Goossens op diatonische accordeon en Thomas Clerbout op sopraansaxofoon en whistles, leerden elkaar kennen op verschillende jamsessies. Na vier jaar als duo te hebben gespeeld onder de naam Duo Goossens-Clerbout doken ze als Deya de studio in. Hun eerste cd  biedt een fris dansrepertoire waar moeilijk één bepaalde stijl op te plakken is. In hun nummers zijn vaak Ierse maar ook Bretoense of Zweedse invloeden terug te vinden, wat zich ook weerspiegelt in de namen van hun nummers zoals ‘Gavotte van mijn botten”.

Bizarre namen hebben ze dan weer gemeen met The Firestarters of Leiden, genoemd naar een compositie van één van de leden, de draailierlegende Nigel Eaton. Eaton staat bekend voor zijn dynamische en vernieuwende draailierspel en was één van de stichtende leden en componist van supergroep Blowzabella. Maar je kon Eaton ook al aan de zijde zien van Jimmy Page en Robert Plant van Led Zeppelin, Julie Murphy of Loreena Mckennitt. Bij The Firestarts of Leiden vindt hij zijn Blowzabella-maatje Dave Shepherd (viool, composities) terug. Samen met accordeonist Simon Gielen, die we ondermeer kennen van zijn duo met Luc Pilartz, zetten ze deze queimada in vuur en vlam zoals ze ook afgelopen jaar al deden tijdens het festival Le Son Continu.

 Deya

  • Thomas Clerbout: sopraansaxofoon, whistles
  • Steven Goossens: diatonische accordeon

Firestarters of Leiden

  • Nigel Eaton: draailier
  • Dave Shepherd: viool
  • Simon Gielen: diatonische accordeon

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's