(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Boubacar Traore, Habib Koite & Bamada

De legendes van de Malinese blues
Op Woensdag 29 mei 2024 - 20h00
Flagey - Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel
WOE 29/05

TICKET NORMAAL TARIEF (via Flagey)

De ticketverkoop voor de leden van Muziekpublique gebeurt op deze pagina (rechts).
Verkoop van tickets via Article 27 & Paspartoe gebeurt aan de kassa bij Flagey, niet online.

Een unieke kans om twee legendes van de Malinese muziek samen op een avond te zien. Met Boubacar Traore (zelfs Ali Farka Toure keek zo naar hem op dat hij zijn gitaar droeg) en Habib Koite staan twee absolute wereldsterren op het podium. En als dat nog niet genoeg is, gaan ze op het einde van de avond voor een exclusieve samenwerking. Dit wordt een ongeziene avond vol schitterende Mali blues.

“Als het maximum 5 is dan geef ik hem een 10”, zei zijn landgenoot Ali Farka Touré ooit over hem. Boubacar Traore speelt een mengeling van blues en Malinese rootsmuziek; gebaseerd op de Khassonké ritmes van Noord-West Mali. Zijn basale maar geraffineerde getokkel en gepluk en zijn zonnige-melancholische zang; het dwingt tot stilzwijgen en meedeinen. Motor achter de melodielijnen is het aanstekelijke khassonké-ritme van de kalebas die bespeeld wordt door Jeremie Diarra. Vincent Bucher voegt er gevoelige mondharmonica-lijnen aan toe. Een geweldige kans om de peetvader van de populaire Malinese muziek nog eens aan het werk te zien

  • Boubacar Traore: gitaar, zang
  • Jeremie Diarra: kalebas
  • Vincent Bucher: mondharmonica

Rolling Stone noemde Habib Koité ooit ‘Mali’s grootste ster’ en Bonnie Raitt vergeleek hem met Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Koité staat dan ook bekend vanwege zijn unieke gitaarspel. Hij gebruikt een open pentatonische stemming, magisch getokkel dat zomaar ineens kan wegfladderen naar blues en flamenco. Koités zangstijl is intiem en ontspannen, met de nadruk op kalme, stemmige zang. Koité schrijft alle muziek en teksten, die in het Engels, Frans en Bambara worden gezongen.

Misschien wel de grootste sleutel tot het succes van Habib Koité & Bamada is hun toewijding als live muzikanten. Sinds 1994 touren ze onophoudelijk de wereld rond en speelden ze al meer dan 1500 shows. Muzikaal blijft Habib Koité verrassen door verschillende Malinese muziekstijlen samen te brengen tot een nieuw en eigen geluid.

  • Habib Koite: zang, gitaar
  • Abdul Wahab Berthe: bas, kamalé n’goni
  • Charles-Auguste Coulibaly: keyboards, backing vocals
  • Mama Kone: calebasse, djembé, backing vocals
  • Mahamadou Kone: tamani, tamaba, bara

Een coproductie van Muziekpublique, Flagey vzw & Contre-jour sprl

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's