(0)
(0)
Concerten overzicht

Noche de flamenco : Dos Guitarras (ES)

Cd-Release
Op Vrijdag 15 december 2023 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 15/12

Jean-Baptiste Marino en Miguel Sanchez zijn verbonden door een dertig jaar oude vriendschap en hebben sinds hun kindertijd een gelijkaardig pad gevolgd. Ze waren voorbestemd om elkaar te ontmoeten en genoten lange tijd van dezelfde podia voordat ze samen werkten. Hun eerste album samen gaat rechtstreeks naar het hart, dankzij een perfect harmonietussen de twee gitaren, de ene melodieus, de andere ritmisch. Op dit pad van vriendschap ontmoeten Jean-Baptiste Marino en Miguel Sanchez pianist William Lecomte en fluitist Javier Mateos in een album dat de geest en esthetiek van de flamenco respecteert, gekleurd met elementen uit de Afrikaanse en Cubaanse muziek en jazzimprovisatie.

Om deze ode aan de vriendschap compleet te maken, brengen de gitaristen in Solea para René et Nantha met emotie en oprechtheid hulde aan twee overleden vrienden, de fotograaf René Robert en de percussionist Nantha Kumar.

In elke compositie raakt Dos Guitarras ons met de schoonheid van de klanken, ritmes en flamencomelodieën, met de medeplichtigheid van Isabel Peláez, danseres uit Sevilla, zanger Cristo Cortés, percussionist Romain Duyckaerts en voor de jazzkleuren William Lecomte op piano en Javier Mateos op de fluit.

 

Miguel Sanchez: gitaar
Jean-Bapstiste Marino: gitaar
William Lecomte : piano
Javier Mateos : dwarsfluit
Cristo Cortés: zang
Romain Duyckaerts: cajon
Isabel Peláez: dans

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden