(0)
(0)
Concerten overzicht

Les Violons de Bruxelles (Manouche)

CD-release ‘Périple en la demeure’
Op Vrijdag 24 november 2023 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 24/11

Breng Tcha Limberger, Renaud Crols, Alexandre Tripodi, Renaud Dardenne en Sam Gerstmans samen en je hebt Les Violons de Bruxelles! Wij zijn bijzonder blij dat dit top vijftal hun nieuwe cd ‘Periple en la demeure’ komt voorstellen.

De muziek van Django Reinhardt wordt wereldwijd gevierd, gekopieerd, nieuw leven ingeblazen én onsterfelijk gemaakt en af en toe verraden.

De meest gebruikelijke manier om in de voetsporen van de meester te treden is het imiteren van het legendarische Hot Club de France Quintet (viool, solo-gitaar, twee ritmegitaren en contrabas).  Les Violons de Bruxelles lappen deze traditionele samenstelling duidelijk aan hun… viool.

Niet minder dan 3 violen kleuren het muzikale samenspel met de meest uitbundige polyfone kleuren.  Met Tcha Limberger beschikt de groep daarenboven over een meer dan uitzonderlijke solist.

De contrasterende persoonlijkheden van de drie violisten laten een veelvoud aan stijlen en emoties los op het publiek.  Een meer dan frisse en originele kijk op de klassieke gipsy-swing. Het nieuwe album dat ze komen voorstellen toont hun op hun best. Het is dan ook live opgenomen in ‘Périple en de la demeure’ in Limerlé in het zuiden van België.

 

  • Tcha Limberger – viool, zang
  • Renaud Crols – viool
  • Alexandre Tripodi – viola
  • Renaud Dardenne – gitaar
  • Sam Gerstmans – contrabas

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden