(0)
(0)
Concerten overzicht

Kabareh Cheikhats (Marokko) & Laïla Amezian

Het Marokkaanse folkerfgoed in een unieke zelfbevrijdende show
Op Donderdag 19 oktober 2023 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
DON 19/10

Het collectief ‘Kabareh Cheikhats’ mengt de traditionele Aïta muziek, theater, geslachtsidentiteit en Marokkaanse maatschappij in een unieke en broodnodige voorstelling die vragen stelt en taboes doorbreekt.

Kabareh Cheikhats zijn een groep mannen die een repertoire van het populaire Marrokaanse folk erfgoed interpreteren dat zich spreidt over een periode van meerdere eeuwen heen. Ze brengen hommage aan de cheikhats; de vrije maar gemarginaliseerde vrouwen die het onrecht aanklagen en een heel intense sfeer creëren met hun stemmen en dans waarmee ze het hele publiek raken. Oorspronkelijk waren de Chikhates vrouwen met macht, gerespecteerd in hun stammen, dichteressen van verzet en verloren liefdes, onverslaanbare krijgers.

Gekleed in traditionele kaftans, opgemaakt, met pruiken en tatoeages op hun gezicht geschilderd, zingen de jonge cabaretiers de “Aïta”, deze lange gedichten gezongen door de chikhates met hun krachtige stemmen die bergen konden verzetten.
Voor de gelegenheid nodigen ze zangeres Laïla Amezian uit voor een originele ontmoeting tussen de kunst van Aïta, vocale wervelingen en chaabi-tranceritmes!

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden