(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Las Lloronas

Hide & Seek Festival 2023
Op Vrijdag 25 augustus 2023 - 20h30
Blauwe Vrijmetselaarstempel - Lakensestraat 79, 1000 Brussel
VRIJ 25/08

Sinds het allereerste Hide & Seek Festival in 2016 staan enkele mythische plekken in de hoofdstad vooraan op onze verlanglijst. Omdat het erfgoed van de vrijmetselarij relatief onbekend is, wilden we ooit een concert aanbieden in een vrijmetselaarstempel. Vorig jaar werd deze droom werkelijkheid en dankzij Balder, één van de loges van het Grootoosten van België, mogen we de deuren van de blauwe tempel in de Lakensestraat opnieuw openen. Deze tempel, die gewoonlijk is gereserveerd voor ingewijden, zal je zeker verrassen, net als de vele tekens en symbolen die gebruikelijk zijn in de vrijmetselarij. Ook vanaf het begin proberen we verbanden te leggen tussen plekken en muziek. Soms voor de hand liggend, soms totaal ongerijmd, wordt de ontmoeting niet aan het toeval overgelaten.

Met Las Lloronas nodigen we drie topartiesten uit in een huis dat heel lang exclusief toegankelijk was voor mannen. Waar kunnen ze overigens beter de nummers van hun toekomstige album ‘Out of the Blue’ ontsluieren dan onder de sterrenhemel van de blauwe tempel ? Met hun intieme, meertalige feministische poëzie en gewapend met accordeon, ukelele, gitaar en clarinet brengen Marieke Werner (DE), Amber in’t Veld (ES/NL) en Sura Solomon (BE/USA) een uniek meerstemmig universum veraf van specifieke genrecodes. Met prachtige harmonieën en spitse slam nemen ze een stevig standpunt in over een samenleving in voortdurende verandering.

Opgelet, dit concert start om 20u30.

Zin om deze unieke ervaring te verlengen ?

De Broeders van Balder stellen je een exclusieve maaltijd voor in het restaurant van de loge aan €25/persoon.
Het restaurant ontvangt je om 18u30 als je het concert van 20u30 kiest, of om 20u30 als je naar het concert komt om 18u30.

Reserveren doe je heel simpel via overschrijving (25€/persoon) op BE91 3101 7594 7376 (Grijze Geuzen W. Ahasverus) met de vermelding “Maaltijd Hide & Seek 25/08 – naam en voornaam – keuze uit het menu – uur maaltijd”. (bijvoorbeeld “Maaltijd Hide & Seek 25/08 – Tom Bonen – 1 vlees en 1 vegetarisch – 18u30”)

Deadline voor reservaties: zondag 21/08/2023. Opgelet, enkel mogelijk als je ook een ticket voor het concert hebt.

Menu: naar keuze …

  • Vlees: Lamsnoot met zijn jus van rozemarijn. groenten tartelette van de Provence en gratin.
  • Vis: op vel gebakken zeebaars met zijn maagdelijke saus en julienne van groenten.
  • Veggie: millefeuille van Zuiderse groenten met coulis van kerstomaten en rucola

Om af te sluiten krijg je “een verrassing van de chef” als dessert.

 

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden