(0)
(0)
Concerten overzicht

End of Season

Cursus festival Muziekpublique
Van Zaterdag 10 tot Zondag 11 juni 2023 - 17h00
ZAT 10/06
ZON 11/06

Dit is telkens één van de hoogtepunten van het jaar, als de leerlingen die met meer dan 500 wekelijks een cursus muziek of dans in de academie van Muziekpublique volgen, tonen wat ze geleerd hebben. Tijdens het End of Season Festival reizen we ongeveer de hele wereld af: van West-Afrika, via Zuid-Spanje naar de Balkan, om via het Midden-Oosten uit te komen aan de andere kant van de Oceaan: Latijns-Amerika!

Het hele jaar werkten de leerlingen hard aan vingerzettingen, kwarttonen, zevenkwartsmaten, keelzang of ‘soniquete’, zetten ze hun passen om in passie. Het resultaat kan je op een zeer geanimeerde avond en namiddag bewonderen in een spektakel dat uitblinkt in diversiteit.

De Muziekpublique Academy is de meest diverse, eigenzinnige en levendige muziekacademie in de Europese Unie. Elke week kan je er les volgen bij grote namen op de Belgische folk- en traditionele muziek-scène, zoals Vardan Hovanissian, Osvaldo Hernandez, Renaud Dardenne en Anne Niepold. In totaal zijn er zo’n 50 verschillende muziek- en danslessen: kora, darbouka, flamencodans, Ierse fluit, Braziliaanse gitaar … en als je al een degelijk niveau hebt kan je je ook inschrijven bij één van onze ensembles: Balkan, Oost-West, American Roots, Swing Manouche …

Programma:

Zaterdag 10/06 van 17u tot +/- 22u:
Bendir, kalebas, saz, diatonische accordeon, Oost-West ensemble, bombo/bolea/cajon/pandeiro, darbouka, son jarocho, mondharmonica, ierse fluit, gaita, oud.

Zondag 11/06 van 14u tot +/- 19h30:
Accordeon ensemble, kora, duduk, chromatische accordeon, Balkan-ensemble, Italiaanse percussie, flamenco zang, Latijns-Amerikaanse zang, Swing Manouche ensemble, flamenco gitaar, flamenco dans met Coral Vados en flamenco dans met Saïja Galo, mandoline & banjo, American roots ensemble, body percussions.

Opgelet: de volgorde en timing van de groepen kan nog wijzigen!

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden