(0)
(0)
Concerten overzicht

Driss El Maloumi (Marokko)

Cd-release "Aswat" ("De klanken")
Op Vrijdag 10 maart 2023 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 10/03

Hij wordt in de pers bejubeld als ‘tovenaar van de oud’ omwille van de kwaliteit, zuiverheid en verfijning in zijn spel en zijn muziek. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat Driss El Maloumi zijn nieuwe album ‘Aswat’ (‘de klanken’) voor en oud en percussie komt voorstellen.
Driss El Maloumi (Agadir, 1970) heeft naast een master in Arabische literatuur ook een uitgebreide vorming in zowel klassiek Arabische als Westers muziek. Hij ontving de ereprijs op het Nationaal Examen voor Oud van het Nationaal Muziekconservatorium van Rabat in 1994. El Maloumi wordt geprezen voor zijn internationale samenwerkingen met de Spanjaard Jordi Savall of met de Malinese griot Ballake Sissokio en de malagasy muzikant Rajery in het trio 3Ma. Hij trad ook op met wereldberoemde dichters als Abdellatif Laâbi (Marokko) & Adonis (Syrië) en componeerde voor tal van films en voorstellingen.

Op Aswat gaat hij op zoek naar de “muzikale extase”, vertegenwoordigd door de tarab: het gelukzalige gevoel dat ontstaat tussen de artiest en het publiek. Hij laat zich inspireren door het dagelijkse leven: momenten van stilte, mysterie, eenvoud, kwetsbaarheid, kracht, schoonheid,… Op die manier creëert hij een heerlijke spanning, een blijvende ontdekking van de vreugde van tijd en dromen. Als de noten zijn muziekinstrument verlaten, gaan we over tot meditatie en puur muzikaal genot.

Driss El Maloumi : oud & zang
Lahoucine Baqir : daf, darbouka, req & backing vocals
Saîd El Maloumi : daf, zarb, oudou, cajon & backing vocals
Karima El Maloumi : zang

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's