(0)
(0)
Concerten overzicht

Javier Colli (Argentina) |Luz Maria Carriquiry & Ernesto Hermoza (Peru)

Sonamos Latinoamerica Festival
Op Vrijdag 7 oktober 2022 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 07/10

Sonamos Latinoamerica, het Brusselse festival dat de muzikale tradities van Latijns-Amerika eert, is eindelijk terug. Dit festival, dat rechtstreeks verbonden is met zijn Zuid-Amerikaanse tegenhangers, nodigt gerenommeerde artiesten uit om de muziek van Peru, Argentinië, Costa Rica, Mexico en Venezuela te vieren.

We openen met we de Argentijnse accordeonist Javier Colli. Argentinië mag internationaal dan bekend staan om de tango en de bandoneon, ook de chamamé, een traditioneel muziekgenre afkomstig uit de provincie Corrientes in het grensgebied met Brazilië, is de laatste jaren aan een opgang bezig dankzij figuren als Raul Barboza, Renato Borghetti of Chango Spasiuk. De chamamé brengt verschillende elementen samen van het inheemse Guarani-volk en de Spaanse conquistadores, maar ook van Italiaanse en Duitse migranten. Het is een stijl die veel wordt gedanst en gespeeld op zowel accordeon als gitaar. Javier Colli is een van zijn grote ambassadeurs die de chamamé vanuit Corrientes tot het verre buitenland uitvoert. Na optredens in Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Mexico, Portugal komt hij nu in België zijn laatste album Chamamé ( 2019) voorstellen met gitarist Sebastian José Rios.

Luz Maria Carriquiry belichaamt al meer dan 22 jaar de ziel en de geest van de Peruaanse muziek. Na 15 jaar touren met de Latijns-Amerikaanse groep Sin Líneas en el Mapa, begon ze een solocarrière, bracht twee albums uit en begon samen te werken met gitarist en producer Ernesto Hermoza. Ernesto Hermoza van zijn kant is een autodidactische muzikant en componist die sinds 1991 een unieke kruising tussen de Creoolse, flamenco- en jazzgenres heeft ontwikkeld. Sinds 1997 is hij de vaste gitarist van de Afro-Peruvaanse zangeres Susana Baca. Hij vertegenwoordigde Peru vertegenwoordigd op gitaarfestivals over de hele wereld en deelde het podium met muzikanten van wereldklasse zoals: Quincy Jones, Ralph Towner, Marco Pereira, El Cigala, enz. Hij heeft ook opgenomen met onder andere: Joaquín Sabina, Susana Baca, Jorge Drexler, Eva Ayllon, Pedro Suarez Vertiz, Micky Gonzales, Jean Pierre Magnet, Lucho Quequezana en anderen, waarmee hij 4 Latin Grammy-nominaties en 1 gouden album behaalde.

Ernesto Hermoza geeft een Masterclass Afro-Peruaanse gitaar op vrijdag 7 oktober van 14u tot 16u30. Meer info op de website.

  • Javier Norberto Colli – accordeon
  • Sebastián José Rios – gitaar

 

  • Luz María Carriquiry – zang
  • Ernesto Hermoza – gitaar

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's