(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Nawal (Comoren) @ Blauwe Vrijmetselaarstempel

Hide & Seek Festival 2022
Op Vrijdag 26 augustus 2022 - 18h30
Blauwe Vrijmetselaarstempel - Lakensestraat 79, 1000 Brussel
VRIJ 26/08

Sinds het allereerste Hide & Seek Festival in 2016 staan enkele mythische plekken in de hoofdstad vooraan op onze verlanglijst. Omdat het erfgoed van de vrijmetselarij relatief onbekend is, wilden we ooit een concert aanbieden in een vrijmetselaarstempel. En dit jaar wordt deze droom werkelijkheid dankzij het Grootoosten van België dat de deuren van de Blauwe Tempel in de Lakensestraat opent. De sterrenhemel van de tempel, die gewoonlijk is gereserveerd voor ingewijden, zal je zeker verrassen, net als de vele tekens en symbolen die zo gebruikelijk zijn in de vrijmetselarij.

Ook vanaf het begin proberen we verbanden te leggen tussen plekken en muziek. Soms voor de hand liggend, soms totaal ongerijmd, wordt de ontmoeting niet aan het toeval overgelaten. Met Nawal nodigen we een Comorische klasse muzikante uit in een huis dat heel lang exclusief toegankelijk was voor mannen. Ze is een multi-instrumentaliste en componeert stukken die doordrongen zijn van metisse-spiritualiteit. Haar muziek is resoluut akoestisch en laat zich inspireren door de poëzie van de islam. Ze reciteert boeddhistische mantra’s en vermengt haar soefi- en Afrikaanse roots met andere mystieke elementen en verschillende instrumenten van de Comoren. Deze prominente figuur van de Comoren-eilanden brengt met haar krachtige stem en haar unieke universum het publiek steevast in vervoering met een boodschap van verbroedering en openheid.

Opgelet, dit concert start om 18u30.

Zin om deze unieke ervaring te verlengen ? 

De blauwe tempel stelt je een exclusieve maaltijd in het restaurant van de loge voor aan 20€/persoon. Het restaurant ontvangt u om 18u30 al u het concert van 20u30 kiest, of om 20u30 als je naar het concert komt om 18u30.

Reserveren doe je heel simpel via overschrijving (20€/persoon) op BE91 3101 7594 7376 (Grijze Geuzen W. Ahasverus) met de vermelding “Maaltijd Hide & Seek 26/08 – naam en voornaam – keuze uit het menu – uur maaltijd”. (bijvoorbeeld “Maaltijd Hide & Seek 26/08 – Marie Curry – 1 vlees en 1 vegetarisch – 18u30”)

Deadline voor reservaties: Zondag 21/08/2022. Opgelet, enkel mogelijk als je al een ticket voor het concert hebt.

Menu:

  • Vegetarisch: Steak van knolselder met crème zoete aardappel en krokant van “charlotte patatjes”
  • Vis: Ballotine van noordzee pladijs op oostendse wijze met witte wijn saus hertoginne aardappelen
  • Vlees: Roulade van parelhoenfilet gevuld met boschampignons en zijn dragon saus

 

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video