(0)
(0)
Concerten overzicht

ADEMAR support night

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin (Armenië/Turkije) | Ekko trio (BE)
Op Woensdag 11 mei 2022 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
WOE 11/05

Vzw Ademar steunt sinds 1990 kinderen met nierziektes. Ademar werd opgericht in juni 1990 als onderdeel van de activiteiten van de afdeling pediatrische nefrologie van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel. Daarna werd het opengesteld voor kinderen uit andere Belgische centra. Kinderen met een nierziekte hebben vaak specifieke zorg nodig die dure apparatuur vereist, maar ook zeer gespecialiseerd personeel. Om de kinderen maar ook hun families zo goed mogelijk te ondersteunen, zamelt de vzw Ademar fondsen in om lesmateriaal aan te schaffen, de psychologen te vergoeden en de kinderen in de beste omstandigheden op vakantie te laten gaan. Om dit mooie project te steunen zal Muziekpublique de opbrengst van de avond schenken aan de vereniging.

Vardan Hovanissian en Emre Gültekin staan symbool voor de verzoening tussen volkeren doorheen de weemoedige maar hoopvolle klanken van de Armeense duduk en de saz, het emblematische instrument van Turkije. Vanuit hun grensoverstijgende vriendschap bouwen ze bruggen tussen verschillende tradities en instrumenten, speelstijlen en talen. Daarbij putten ze zowel uit een schat aan traditionele liederen, maar ook nieuwe composities die hedendaagse thema’s zoals het lot van vluchtelingen niet uit de weg gaan.

  • Vardan Hovanissian: duduk, shvi
  • Emre Gültekin: baglama, zang

De jonge Waalse groep Ekko brengt met mandoline, accordeon en trompet een mix van nieuwe volksmuziek. Ze zijn geïnspireerd door het Belgische surrealisme, en dat merk je ook aan hun muziek: jazz hier, Ierse folk daar. De energie van een folkgroep, met de improvisatieskills van de betere jazz muzikanten. Ekko-muzikant Lorcan en zijn broer zijn bekend bij Ademar. Ze werden begeleid bij hun gezondheidsproblemen en kregen steun bij de realisatie van hun projecten.

  • Lorcan Fahy : mandoline
  • Pablo Golder : accordeon
  • Antoine Dawans : trompet).

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's