(0)
(0)
Concerten overzicht

Zoniënklanken

Wandelingen en muziek in het Zoniënwoud
Op Zondag 5 september 2021 - 10h00
GC WaBo - Delleurlaan 43, 1170 Watermaal-Bosvoorde
ZON 05/09

Vier Brusselse gemeenschapscentra slaan de handen in elkaar en organiseren jaarlijks, een grootschalig wandelevenement met sinds enkele jaren een muzikale toets, Zoniënklanken. In 2021 werd een bubbel-editie voorzien op zondag 18 april en wordt het evenement verzet naar zondag 5 september 2021, tussen 10 en 15u.

De voorbije jaren kwamen meer dan 1.200 wandelaars de lente opsnuiven in het Zoniënwoud tijdens dit evenement. Voor deze speciale najaarseditie stellen we twee wandelroutes voor: 5 km en 10 km. Vertrek- en aankomstpunt: GC WaBo. We werken voor dit wandelevenement met inschrijvingen.

Het parcours van 5 km is is geschikt voor kinderwagens. Het 10-km parcours gaat over smallere paadjes en stukjes klinkers.

De combinatie van akoestische muziek in de natuur is een schot in de roos, en ook tijdens deze editie zorgen muzikanten van Muziekpublique in het bos voor korte muzikale interventies. Kleine privéconcertjes in de natuur!

Kom kijken naar en genieten van:

 • Anna Amigo (Catalaanse roots op harp met zangsolo)
 • Sitardust (een duo met Belgisch-Indische klanken op sitar en cello)
 • Mady Kouyate & Octave Komlan (gitaar, balafon, percussie, zang)
 • 4Cascabel (Mexicanse vibes)
 • Hills of Belgium (Americana)
 • Contes d’Alfonsina duo (manouche zang)
 • Sura Solomon (één van de zangeressen van Las Lloronas)

Startpunt: GC WaBo, Delleurlaan 39-43, 1170 Watermaal-Bosvoorde (tussen 10 en 15u). Prijs: 2€, gratis voor kinderen, reservatie via Wabo.

Zoniënmars/Zoniënklanken is een project van GC WaBo, GC Kontakt, GC Op-Weule, GC Den Dam en VGC-sportdienst. Met de steun van N22 Brusselse gemeenschapscentra, Muziekpublique en Sport Vlaanderen. Meer info over het zoniënwoud: www.zonienwoud.be

Programmatie voormiddag:

 • Anna Amigo (harp, zang)

De Catalaanse zangeres en harpiste Anna Amigo maakt deel uit van het duo Formiga & Cigale. Solo zingt ze, zich begeleidend op harp, traditionele Catalaanse liederen waarin de verhalen van vrouwen centraal staan. Ze put daarvoor uit een breed repertoire uit de Catalaanse cultuur waarin vrouwen, dochters, moeders, schoonmoeders verschijnen … zelden een hoofdrol spelen.

 • Mamy Kouyate & Octave Agbekpenou Komlan (Guinea Conakry, Togo)

Mady Kouyate (Guinea-Conakry) is de kleinzoon van Konkoba uit Siguiri, midden in de Mandinké-traditie. Zoals alle kinderen in de Konkoba-familie, werd Mady ingewijd in de traditionele muziek en toonde zich al snel een talent op balafon, tama (talking drum) en gitaar. Tegenwoordig speelt hij met zijn neef N’Faly Kouyate en met Malick Pathé Sow & Maoba. Bij die laatste groep leerde hij de Togolese percussionist Octave Agbekpenou Komlan kennen, die ook calebas-les geeft aan de academie van Muziekpublique. Sinds kort vormen ze een duo waarin ze de West-Afrikaanse traditie koppelen aan vernieuwing.

 • Sitardust (India)

Sitardust is het project van sitar-speler Joachim Lacrosse, muzikant en hoogleraar wijsbegeerte. Zijn spel is een mengeling van sitartechnieken (meends, gamaks) en van gitaartechnieken (akkoorden, vibrato). In de composities van sitardust zitten elementen uit Noord- en Zuid-Indiase muziek die op een westerse manier (jazz, folk, klassiek) worden benaderd. Hij laat zich begeleiden door Merryl Havard op cello.

Programmatie namiddag:

 • 4Cascabel (Mexico)

4 Cascabel is de groep rond Israel Alonso, gespecialiseerd in traditionele Mexicaanse muziek (Son Jarocho, Son Huazteco …) die ontstaan is uit de mengeling van barokgitaren, Arabisch-Andalusische harmonieën en Afrikaanse percussie. De traditionele klanken van fandango en jarana vermengen zich met de meer jazzy klanken van fluiten en contrabas. Israel Alonso Arbesu: zang, leona (akoestisch bas), vihuela en guitarra jarocha. Luis Alejandro Valle Moya: zang, jaranas jarochas (ritmegitaren), quijada (ezelskaak); Sylvain Boisvert: dwarsflujiten,-Sarah Fouché: contrabas

 • Sura Solomon (één van de stemmen van Las Lloronas)

Sura Solomon is één van de drie muzikantes van Las Lloronas, die met hun debuut-album Soaked (Muziekpublique)hoge toppen scheren in binnen- en buitenland. Solo toont Sura zich van haar meest intieme kant. Zichzelf begeleiden op ukulele en gitaar, soms ook accordeon deelt ze frisse composities waarin ze zich van haar intiemste kant toont.

 • Les Contes d’Alfonsina duo (gezongen manouche-jazz)

Les Contes d’Alfonsina, een quartet dat liederen brengt die gekleurd worden binnen de manouche-jazz-traditie, herleidt zich tot een duo (zang, gitaar) rond de Italiaanse zangeres Sofia Romano en gitarist Marco Papadia. De ingrediënten blijven bewaard: verfijnde composities of interpretaties met veel ruimte voor improvisatie.

 • The Hills of Belgium (Americana)

Mountain music from the Flat Country. Locan Fahy (viool) en Jeremie Fraboni (banjo) interpreteren melodieën en liederen uit Amerikaanse traditionele muziek met een Belgische blik. Lang voor de country en bluegrass op een moderne manier de wereld veroverden, deed de muziek van kleine gemeenschappen van boeren en vervolgens mijnwerkers in het oosten van de Verenigde Staten al dansen en dromen. Deze rurale muziek kwame begin twintigste eeuw de ether binnen onder de naam Hillbilly Music en later “old-time”. Het duo Hills of Belgium neemt ons mee naar 1905, naar de Belgische Appalachen!

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden