(0)
(0)
Concerten overzicht

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin (Armenië/Turkije) | Ektara trio (Indië/Turkije)

Nomadische zielen
Op Vrijdag 11 juni 2021 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 11/06

Begin ontspannen aan de avond met Vardan Hovanissian en Emre Gültekin. Dit duo staat symbool voor de verzoening tussen volkeren doorheen de weemoedige maar hoopvolle klanken van de Armeense duduk en de saz, het emblematische instrument van Turkije. Vanuit hun grensoverstijgende vriendschap bouwen ze bruggen tussen verschillende tradities en instrumenten, speelstijlen en talen en tonen hoe verrijkend samenleven in verschil kan zijn. Daarbij putten ze zowel uit een schat aan traditionele liederen, maar ook nieuwe composities die hedendaagse thema’s zoals het lot van vluchtelingen niet uit de weg gaan.

We sluiten de avond af met de première van het Ektara trio. De Ektara is een baul-instrument. Het heeft één snaar, zoals aangegeven in de naam die uit het Sanskriet komt. Net als tampura, gebruikt in klassieke Indiase muziek, zet de ektara de grondtoon voor de bauls. De bauls zijn een minderheidscultuur uit Bengalen, die elke sociaal onderscheid zoals het kastenstelstel verwerpt. Poëzie, muziek, zang en dans zijn in de ogen van de bauls middelen om de zin van het menselijk bestaan te ontdekken.

Ektara Trio bestaat uit Malabika Brahma (stem en dubki), uit Kolkata, Tristan Driessens (oud, lavta), uit Antwerpen en Emre Gultekin (saz, stem, percussie), Belgisch-Turks geboren in La Louvière. Drie unieke muzikale universums die samenkomen rond een enkele snaar, dezelfde energie, een enkele toon, om op dezelfde frequentie te resoneren.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's