(0)
(0)
Concerten overzicht

BWMN Showcase Night

Gratis topconcerten in streaming vanuit het Molière theater
Op Maandag 8 februari 2021 - 19h30
MAA 08/02

De showcases van de BWMN maken deel uit van de Week van de Belgische Muziek

Onze jaarlijkse showcase-avond vindt uiteindelijk plaats, ONLINE op 8 februari 2021 om 19u30. Je kunt het volledige programma gratis volgen van bij je thuis. Vier groepen en twee dj’s, die werden geselecteerd in 2020 door een onafhankelijke jury, spelen die avond live tijdens een streaming die het beste bevat van wat de Belgische muziekscène actueel te bieden heeft op het vlak van folk, world en global music, tijdens één event.

Binnenkort delen we de link naar de streaming via onze website. Je kunt ons ook volgen via facebook, zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

PROGRAMMA

LAS LLORONAS

Ze begonnen als straatmuzikanten, maar op een goede twee jaar groeide het Brusselse trio Las Lloronas uit tot één van de best bewaarde muzikale geheimen uit de hoofdstad. Met hun typische mix van akoestische melodieën en slam winnen deze drie straffe vrouwen zonder moeite vriend en vijand voor zich. Dat bewijst hun eerste volwaardige album ‘Soaked’ waarin ze ons onderdompelen in intieme teksten, die gedrenkt worden in prachtige harmonieën en melancholische melodieën. Tijdens hun optredens leggen Las Lloronas hun ziel bloot in momenten van krachtige kwetsbaarheid, balancerend tussen klaagzang, mijmering en strijdkreet.

http://laslloronasmusic.org/

OZFERTI

Voordat hij zich volledig ging toeleggen op zijn alias Ozferti, maakte Florian Doucet deel uit van de Belgisch-Colombiaanse groep La Chiva Gantiva (Crammed Discs) en Terrakota (Fazuma). Zijn eerste EP The Call uit 2018 kondigde reeds het rijke kleurenpalet aan van zijn nieuwe stijl met een mix van jazz en electronica, hiphop en bass, op basis van Oost-Afrikaanse instrumenten en ritmes, (…)

Met « Solarius Gamma » (zijn nieuw album dat hij uitbracht in 2020 NLDR), neemt deze artiest je mee op een verrassende trip, waarbij Oost-Afrikaanse ritmes en geluiden zich vermengen met synthesizers en elektrische gitaren. Het album werd gerealiseerd en opgenomen in Ethiopië, meer bepaald in Addis Abeba. Ozferti deed daarbij een beroep op enkele beroemdheden van de Ethiopische muziekscène, zoals de zangeres Ethénèsh Wassié (een ware diva in eigen land), Mékidès Nigatu en Miki Mac, het vocaal ensemble Sons of Dire Dawa, masenqo-spelers Haddis Alemayehu en Endris Hadié.”

Elektrik Bamboo

https://www.beatsnroots.be/#/ozferti/

REFA (nieuwe naam van Refugees for Refugees)

“We willen in de eerste plaats gezien worden als muzikanten, als mensen en niet als vluchtelingen”, Tarek Alsayed

Na een fantastisch avontuur van vijf jaar met twee albums, meer dan honderd concerten in binnen- en buitenland, lovende kritieken met ondermeer de eerste plaats in de jaarlijst van de Transglobal World Music Charts in 2016 en de Klara voor beste Belgische wereldmuziekalbum in 2019, schrijft Refugees for Refugees een nieuw hoofdstuk aan één van de succesverhalen van de traditionele muziek van de laatste jaren. En ze gaan daarbij onder een nieuwe naam en een nieuwe bezetting door het leven. Refugees for Refugees wordt Refa.

https://muziekpublique.be/concerts/20210410-refa-refugees-for-refugees-presentation/

KOLONEL DJAFAAR

Deze instrumentale 9-koppige Afrobeat/Ethio-jazz band met stevige roots in het Antwerpse maakte het handelsmerk van een zwoele mix tussen percussie, koperblazers en aantrekkelijke melodieën die de dansbenen gunstig zijn. De invloeden zijn even divers als groovy: Jungle by night, Fela Kuti, the Budos Band, Mulatu Astatke,…

http://koloneldjafaar.be/

DJ SAHЯA

Zij is zowat van alle muzikale markten thuis, speelt zowel dancehall en hiphop tot afrobeats, kuduro en afrohouse. DJ SAHЯA bezorgt het nachtleven een stevige infusie van verkwikkende desert vibes en brengt je muzikaal genot tot ongekende hoogten. Haar grooves zetten je aan tot moves die je nooit had vermoed of al lang was vergeten. Bereid je voor op een soulvolle ervaring en een stevig stapje in de wereld(muziek)…

https://soundcloud.com/zohra-brown-tatawin

DJ: CHEB RUNNER

Cheb Runner is like a Techno Caravan, riding through the desert with pumping bass.

Een technokaravaan die door de woestijn dendert op de tonen van pompende bassen: zo omschrijft Brussels wonderkind Cheb Runner zijn muziek. De jonge – of ‘cheb’ in het Arabisch – producer gooit disco, raï, Arabische polyritmes, gnawa-trance of recht door zee deep house in de blender. Met zelf opgenomen samples van traditionele instrumenten neemt hij je mee op een trip door tijd en ruimte, “turning traditional music into dance floor hits”!

www.chebrunner.com

 

Org. Belgian World Music Network , supported by VI.BE / CultuurCulture / Conseil de la Musique / Sabam For Culture

Belgian Music Week, zet jullie schrap voor een massief eerbetoon aan de Belgische muziekscène. https://vi.be/events/ode-aan-de-belgische-muziek

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden