(0)
(0)
Concerten overzicht

Geannuleerd: Hans Mortelmans (Be) CD-release | Monsieur Doumani (Cyp)

Alternative Voices
Op Zaterdag 4 april 2020 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 04/04

Deze concertavond staat in het teken van twee groepen – die hoewel ze uit twee verschillende hoeken van Europa komen – met een gelijkaardige tegendraadse en originele blik rondom zich kijken.

Heeft het groen stuk van de prei meer vitaminen dan het wit? Waarom mag een jager wel onverdoofd slachten? Wanneer gaan wij waarheen? Absurde tijden smeken om absurde vragen. Hans Mortelmans kan het zich permitteren ze te stellen. Hobbelend over de afgesleten kasseien van swing jazz, blues en calypso overschouwt hij het moeras van de mode. Gaat dat veel belangstelling opleveren? En gaat hij daar wat aan verdienen? Integendeel! Maar voortdoen is een edele kunst in dit vluchtig bestaan. Hans Mortelmans & Groep rond de liedschrijver-gitarist Hans Mortelmans wordt door kenners omschreven als ‘te goed om op de radio te draaien’. Van bij de oprichting sterk beïnvloed door Georges Brassens, Django Reinhardt en Wannes Van De Velde, vond het sextet al snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken, getuige hun gloednieuwe album ‘Integendeel’.

Hetzelfde idee aan de Middellandse Zee, waar Monsieur Doumani met nederigheid en humor een revolutie teweegbrengt in de traditionele Cypriotische muziek. Dit trio jonge muzikanten verleidt door hun onconventionele identiteit. Hun laatste album “Angathin” (“doorn”) behandelt meer dan ooit de zorgen en politieke, sociale en activistische gevoeligheden van de leden van de groep en werd verkozen tot beste album van 2018 van de Transglobal World Music Chart.  Afkomstig uit verschillende muzikale horizonten, maar beïnvloed door de Cypriotische traditie, maken de muzikanten met een specifieke eigentijdse klankkleur de traditie modern, springlevend en tegendraads.

 

Hans Mortelmans
Hans Mortelmans: tekst, muziek, zang, gitaar, accordeon
Joke en Valerie Dedain: backing birds
Lieven Keymolen: klarinetten
Benny Van Acker: contrabas
Lodewijk Dedain: gitaar

 

Monsieur Doumani
Antonis Antoniou: vocals, tzouras, stomp box
Demetris Yiasemides: trombone, flute
Andys Skordis: guitar, electronics

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's