(0)
(0)
Concerten overzicht

Nawaris (Irak/Fr/Be)

Cd-release 'Bach à Bagdad'
Op Zaterdag 25 januari 2020 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 25/01

Indringende levensverhalen worden soms vertaald naar muziek en dit is er één van. Zoek niet naar woorden in deze fabel tussen België en Irak, want noten zijn geschikter om dit verhaal te schetsen.

 

Van Bach tot Bagdad is het tweede album van Nawaris, een project met als spilfiguur Hussein Rassim, een oud-speler uit Bagdad die enkele jaren geleden in België aankwam. Hij omringt zich met uitstekende muzikanten om muziek te creëren met de klanken uit het Midden-Oosten, klassieke muziek en jazz, gelardeerd met heel veel humor.

 

De combinatie van de oud van Rassim en de cello van Juliette Lacroix is nog steeds onweerstaanbaar mooi. Met Manuel Hermia op sax en bansuri, Simon Leleux op percussie en zangeres Laurie Batista mag de rest van de band er ook wel zijn. De interactie tussen al deze zwervende zielen zorgt voor unieke concerten. Laat ze je de geur van seringen beschrijven, de geur na een zomerse bui, en stel je voor dat de jonge J.S. Bach, die plots het verlangen krijgt om te reizen, de Balkan oversteekt naar Bagdad! Het nieuwe album van Nawaris heeft als thema verbeelding, spel en vriendschap en nodigt je uit om terug te keren naar je kindertijd en samen te lachen, huilen en dansen.

 

Hussein Rassim: oud, zang
Juliette Lacroix: cello
Manuel Hermia: sopraansaxofoon, bansuri
Simon Leleux : percussie
Laurie Batista: zang
Robbe Kieckens: percussie

Special guest: Amelle Metlini op viool

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's