(0)
(0)
Concerten overzicht

Kareyce Fotso (Kameroen), Kaito Winse (Burkina Faso)

Op Zaterdag 9 maart 2019 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 09/03

In tegenstelling tot wat in de brochure wordt aangekondigd, vindt dit concert plaats op zaterdag 9 maart 2019.

Met Kareyce Fotso en Kaito Winse verwelkomen we twee Afrikaanse artiesten die wel voor het podium geboren lijken te zijn.

Als jongste telg uit een familie van Burkinese griots, beheerst Kaito Winse de kunst van de Guineese fluit, de mondboog, de zang en de tama (talking drum) als geen ander. Hij creëert een natuurlijke band met zijn publiek waarbij verschillende emoties elkaar als een rollercoaster afwisselen: van wanhoop tot extase of genezende trance. In de traditie van zijn voorouders roept hij met de fluit diens geesten op, verwelkomt hij op de tama pasgeborenen,…

Kareyce Fotso is een verbluffend sterke persoonlijkheid. Ze danst vol overgave, zingt hartstochtelijk, speelt gitaar en verschillende Afrikaanse traditionele instrumenten.
Fotso werd geboren in Yaoundé, de multiculturele hoofdstad van Kameroen. Begonnen als student in de biochemie, zong ze jaren in een cabaretgezelschap en was ze achtergrondzangeres bij grote sterren. Haar stem en expressie bleken echter te sterk voor alleen een rol op de achtergrond. Ze ontwikkelde een modern Afrikaans repertoire van warme, ingetogen liedjes vol herinneringen aan de aloude Beti-cultuur uit haar geboortestreek. Kareyce is voorzien van een eigenzinnige, licht hese doch krachtige stem. Ze zingt over polygamie, gedwongen huwelijken, armoede en geweld maar evengoed over de liefde en relaties. De nodige dosis humor is nooit ver weg. Na enkele internationale tournees met onder meer Dobet Gnahore en Habib Koite, treedt de diva nu op met de voortreffelijke Belgische gitarist Fabien Degryse.

In samenwerking met NGHE en Les Passeurs de Livres.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's