(0)
(0)
Concerten overzicht

Noche De Charanguistas

Internationaal charango festival
Op Zaterdag 24 november 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 24/11

‘Noche de Charanguistas’ is een concertcyclus ontstaan in Buenos Aires rond de charango, het kleine snaarinstrument uit de Andes dat symbool staat voor een levende volksmuziektraditie. De ‘noche’ pre­senteert virtuoze artiesten die via nieuwe composities het traditionele charango-repertoire vernieuwen.

Jose Mendoza (Bolivië) componeert soundtracks voor film en cre­ëert kinderverhalen. Vanuit zijn woonplaats in Frankrijk, laat hij zich inspireren door de techniek en muzikale geest van meesters zoals Ernesto Cavour en Mauro Nuñez. Gerard Verba begeleidt hem op gitaar. Patricio Sullivan en Oscar “Poli” Gomitolo (Argentinië), zijn twee solisten met een rijke professionele achtergrond. Ze delen een buitengewone passie voor tokkelinstrumenten en Zuid-Amerikaanse muziek. Ze nemen ons mee op reis langs melodieën met gevarieerde ritmes en eigen composities. Componist, charanguist en gitaarbouwer, Federico Tarazona (Peru) wordt beschouwd als een van de grootste virtuozen van de Andes-charango. Hij blinkt uit in een gedurfde interpretatie, buitengewone techniek en ongelooflijke expressiviteit.

De avond eindigt met een internationale samenkomst van charango-spelers, een feestelijk moment dat tientallen muzikanten samenbrengt op het podium rond een gezamenlijk repertoire!

 

  • José Mendoza : charango
    Gérard Verba : gitaar
    Patricio Sullivan : charango, ronroco, zang
    Oscar Gomitolo : gitaar, charango, ronroco, cuatro venezolano, percussions, voix
    Federico Tarazona : charango, Hatun charango

 

Zondag 25/11/2018 – workshops voor beginners en gevorderden (charango)
Info: 0479/331 886 

Co-productie Muziekpublique & Seibo.
In samenwerking met Centre Folklorique Bolivien « Kantuta », l’Institut de la Culture Andine à Bruxelles « El Andino», l’Ecole de musique « La Escuelita».  Met de steun van de ambassades van Bolivië, Argentinië en Peru.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's