(0)
(0)
Concerten overzicht

Belgian World Music Meeting

Marockin’ Brass, Seyir Trio, Tamala, Wör
Op Dinsdag 22 mei 2018 - 19h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
DIN 22/05

De dag na 21 mei, de Internationale Dag van de Diversiteit, organiseert het BelgianWorldMusicNetwork zijn eerste wereldmuziekmeeting. ’s Avonds presenteren we een staalkaart van wat ons land op dit moment qua wereldmuziek te bieden heeft.

Tamala betekent: ‘Reizigers’ en dat is precies wat de Senegalese griots Bao Sissoko (kora) en Mola Sylla (zang, hoddu) en violist Vandenabeele zijn: drie nieuwsgierige pendelaars die zich met authentieke instrumenten en vocalen virtuoos bewegen tussen Noord en Zuid, traditie en vernieuwing, kracht en finesse, droom en daad. Hun eerste cd won zowel een ‘Vlaamse’ Klara als een ‘Franstalige’ Octave de la Musique.

WÖR pompt nieuwe energie in 18e-eeuwse melodieën van bij ons met een groove die aanstekelijk werkt, aangedreven door het strakke tempowerk van gitaar en baritonsax. Fabio Di Meo (bariton- & sopraansaxofoon), Bert Ruymbeek (accordeon), Jeroen Goegebuer (viool), Pieterjan Van Kerckhoven (doedelzak, musette & sopraansaxofoon) en Jonas Scheys (gitaar) doen dat op zo’n frisse manier dat ze over het kanaal hun laatste album Sssht “a refreshing and mature collection” vinden.

Seyir komt uit het Arabisch en wordt letterlijk vertaald als ‘reis’ of ‘weg’. De musici van het Seyir Trio hebben zich vervolmaakt in de muziek van het Ottomaanse rijk. Met ongebreidelde overgave, virtuositeit en bovenal humor, vertellen Tristan Driessens (ud), Ruben Tenelbaum (viool) en Simon Leleux (dohola) het hoogst zeldzame verhaal van drie hechte broers die zich, elk op zijn manier, een moeilijk doordringbare muziektraditie hebben eigen gemaakt.

Marockin’ Brass klinkt alsof Brussel aan de Middellandse zee ligt. In hun muziek hoor je het resultaat van een langdurige liefde van productiehuis Met-X voor en scherpe analyse van (Noord)-Afrikaanse ritmes waarop melodielijnen geënt worden die refereren aan jazz, hedendaagse muziek en niet-westers idioom. Zet je schrap voor zwetende shaabi-funk of stomende gnawa waarop eigengereide toeters het zand uit je oren blazen.

 + Afterparty with DJ-mix Rebel UP!

Toegang: gratis

 

Organisatie: BelgianWorldMusicNetwork en Kunstenpunt in samenwerking met Conseil de la Musique

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's