(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Calabro 38 (Calabria, Italië) | Radio Cos (Galicia, Spanje)

Tamburinissimo!
Op Vrijdag 17 maart 2017 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 17/03

Weinig instrumenten hebben een status die omgekeerd evenredig is met de rol die ze vertolken. De tamboerijn is ongetwijfeld één van de minst sexy instrumenten ter wereld. Nochtans vind je in Zuid-Europa nauwelijks een traditionele band waarbij de pulserende dansritmes niet voortgestuwd worden door de tamboerijn in één van zijn vele varianten.

Radio Cos, de interessantste traditionele groep uit Galicië (Noord-West Spanje) met uiteraard de tamboerijn in een hoofdrol, komt zijn nieuwste cd Pasatempo voorstellen. Het duo Calabro 38 neemt ons mee naar de tradities van Calabrië tussen de berg Pollino en de top van de Sila.

Calabro 38 verenigt de multi-instrumentalisten Rocco Adduci en Francesco Rosa rond een programma van hitsige tarantella en polyfone zang, met een uitgekiende mix van trance en serenades. Dit zowel feestelijke als muzikale repertoire brengen ze met blaasinstrumenten zoals doedelzak, fluit en bombardon als op percussie (tamboerijn met en zonder belletjes) en chitarra battente, een verre verwant van de zeventiende eeuwse barokgitaar zonder de krachtige stemmen, a gola aperta (uit volle borst), te vergeten.

Xurxo Fernandes en Quique Peon, de twee leadzangers van Radio Cos, produceren hun energieke ritmes niet alleen op pandeireta (tamboerijn), maar begeleiden hun liederen ook op metalen paprikadozen, vierkante raamtrommels,… met de ondersteuning van doedelzak, accordeon, viool en sopraansax. Een dynamisch vijftal, twee sterke stemmen, en materiaal dat soms eeuwen terug gaat. Beide zangers hebben lang opzoekingswerk verricht en tonen zowel op hun debuut-cd als op opvolger Pasatempo hoe deze zeer oude, archaïsche liederen en recenter traditioneel werk elkaar vinden in een blend die heel aanstekelijk werkt. Maak je op voor vrolijke dansmuziek die de sfeer van een plattelandsfeest met verfijnde muzikaliteit verzoent.

Radio Cos
- Nikolay Velikov : viool
- Pedro Lamas : sax, doedelzak
- Quique Peón : percussie, zang
- Xan Pampín : accordeon
- Xurxo Fernandes : percussie, zang

Calabro 38
- Francesco Rosa: zang, zampogna, chitarra battente, bombardon
- Rocco Adduci: zampogna, surdulina, harmonische fluit, tamboerijn

in samenwerking met Aria Pagana vzw

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden