(0)
(0)
Artiesten overzicht

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin

A symbol of Turkish-Armenian reconciliation

Vardan Hovanissian en Emre Gültekin staan symbool voor de verzoening tussen volkeren doorheen de weemoedige maar hoopvolle klanken van de Armeense duduk en de saz, het emblematische instrument van Turkije. Hun tweede album Karin, de Armeense naam van Erzurum, gelegen in het huidige Turkije, verwijst naar de geboorteplaats van de grootvader van Vardan, één van de 200 overlevenden van naar schatting 40.000 Armeneniërs die tijdens de Armeense genocide werden gedeporteerd. Het tweede album verwijst naar het oorspronkelijke, kosmopolitische Karin, een levendige ontmoetingsplaats van culturen langs de zijderoute. Het duo verkent niet alleen de verwantschap tussen Armenië en Turkije, maar ook die van de muzikale rijkdom die in deze woelige regio op de rand van Europa en Azië te vinden is met Georgië, Iran en de Koerden.

Vanuit hun grensoverstijgende vriendschap bouwen ze bruggen tussen verschillende tradities en instrumenten, speelstijlen en talen in een album dat toont hoe verrijkend samenleven in verschil kan zijn. Daarbij putten ze zowel uit een schat aan traditionele liederen, maar ook nieuwe composities die hedendaagse thema’s zoals het lot van vluchtelingen niet uit de weg gaan. In de voetsporen van de Armeense troubadour Sayat Nova brengen ze liederen in het Armeens, Turks, Koerdisch en Georgisch en vloeit de melancholische klank van de Armeense duduk moeiteloos samen met het virtuoze snarenwerk op verschillende types langhalsluiten. Het album wil een hoopvol alternatief bieden voor een discours dat haat zaait met het uitvergroten van tegenstellingen, een alternatief van poëtische schoonheid die bloeit in verscheidenheid.

Met het eerste album Adana wonnen Vardan Hovanissian en Emre Gültekin de Octave de la Musique 2016 in de categorie wereldmuziek.

Muzikanten

  • Vardan Hovanissian (duduk) (Armenië – BE)
  • Emre Gültekin (sazbaglama, zang) (Turkije – BE)
  • Marat Jeremian (dhol) (Armenië – NL)
  • Joris Vanvinckenroye / Brice Soniano (contrabas) (BE-FR)

 

  

Albums

Video's

Pers

Sinds hij door Khatchik Khachatryan ingewijd werd in de wonderbaarlijke klank van de duduk, ontwikkelde Vardan Hovanissian zich tot één van de meesters van dit dubbelrietinstrument dat de klank en ziel van Armenië als geen ander uitademt. In de Turkse saz-speler Emre Gültekin, leerling van Talip Özkan en van zijn vader, de bard Lütfü Gültekin vond Vardan een zielsgenoot waarmee hij aan een verhaal vol hoop schrijft.

Vardan Hovanissian (Armenië) is gespecialiseerd in traditionele Armeense houtblazers. Zijn hoofdinstrument is de duduk, een dubbelrietinstrument dat dateert van de 5e eeuw voor Christus en de geschiedenis en de ziel van Armenië als geen ander uitademt. Met zijn warme, diepmenselijke klank is het instrument een wereldwijde publiekstrekker. Daarnaast bespeelt Vardan ook de shvi, een Armeense herdersfluit en de klarinet.

Geworteld in de Armeense traditionele muziek slaat Vardan moeiteloos bruggen naar muziek uit nabijgelegen regio’s als Turkije en Syrië, en naar Europese folk en jazz. In Armenië speelde hij bij het Nationaal Folk Muziek Ensemble en bij groepen als Gandzsar, Marathouk & Ervand Saharouny. Vardans ontmoetingen met de Algerijnse berberzanger Abdelli en de ladino-zangeres Yasmin Levy leidden tot vele vruchtbare samenwerkingen de wereld rond. Hij speelde met Yasmin Levy, Abdelli, Arax, Hijaz en Blindnote in Europa, Canada, Australië en Azië. Daarnaast is hij ook duduk-leraar bij de wereldmuziekschool van Muziekpublique.

Emre Gültekin werd in 1980 in La Louvière geboren en ontdekte muziek en poëzie via zijn vader, Lütfü Gültekin, een bard wiens composities een belangrijke rol spelen in het Turkse folk- repertoire. Zo leerde Emre spelen op de saz, een langshalsluit waar de meest subtiele harmonieën uit worden getoverd Dit ongrijpbare instrument baande zich een weg doorheen het Midden-Oosten tot in Siberië en nam er allerlei vormen en maten aan. Het is in Anatolië dat de saz tot volle bloei kwam met meesters als Talip Ozkan en Mustafa Karaçeper, die hun kunst aan Emre doorgaven. Vandaag staat Emre op eigen poten en is tot kniehoogte verwikkeld in allerlei muzikale projecten. Hij werkt graag samen met muzikanten met uiteenlopende achtergrond, van Malick Pathe Sow (Senegal) tot Goran Bregovic (Servië), van Véronique Gillet (België) tot La Roza Enflorese (oude muziek). Verder speelt hij in groepen als Blindnote en zijn familie-groep Gültekinler, naast zijn activiteit als geluidsingenieur, en heeft sinds enige tijd zijn terrein uitgebreid naar het componeren van filmmuziek.

Joris Vanvinckenroye (Contrabas – België)
Eén van Belgiës creatiefste bassisten… Joris mengt alle stijlen en gebruikt daarbij elementen uit de klassieke muziek, rock, jazz en folk en zoals De Tijd over hem zei: “In zijn hoofd woont Astor Piazzolla naast John Cale en Jethro Tull …”. Hij werd eerst bekend met het succesvolle ’Troissœur’ en ging daarna zijn eigen weg, stichtte de kamerrockgroep ’Aranis’ op en imponeerde met zijn filmische fusion stijl het Belgische muzieklandschap. Met het soloproject en éénmansokrest ’BASta!’ gaf hij optredens in binnen- en buitenland en nam hij een solo-album Cycles op. Tussen 2005 en 2012 nam hij 5 cds op en speelde hij in Europa en de Verenigde Staten.

Simon Leleux (darbuka, riqq, daf – België) ontdekte Oosterse percussie op 10-jarige leeftijd. Het ensemble Bouche à Oreille, dat hij vanaf zijn twaalfde begeleidde, voedde zijn passie voor muziek en percussie. Al jong ging hij in de leer bij onder meer Azzedine Jazouli, Zohar Fresco, Pedram Khavarzamini, Madjid Khaladj, Misirli Ahmet en Kostas Anastasiadis. Daarnaast studeerde hij muziek aan het IMEP (Institut de Musique et Pédagogie) in Namen en bij CODARTS in Rotterdam. Simon speelt in een waaier aan groepen: Sysmo, Claire Spineux, Gnatz quartet, Kazmath, Creutz Orchestra, Orbál en Lâmekân Ensemble.

Mixedworldmusic.com (NE)
08/04/2019
Pieter Franssen

“Karin – niet vernoemd naar een dame, maar naar een legendarische handelsstad in de Kaukasus, een knooppunt langs de zijderoute – geeft beurtelings aanleiding tot kippenvel en tranen maar ook tot opbeurende swing.”

RNR MAGAZINE (UK)
01/04/2019
Dave Haslam

**** « [Mawda] is a mournful , beautifully unsettling and stunning critique of inhuman immigration policies that demonstrates once again  that Hovanissian and Gültekin are true masters of their art»

Blogfoolk (IT)
20/02/2019
Ciro De Rosa

“[An] intense work that reaches high quality tips, arousing deep emotions and reflections”

Songlines (UK)
01/03/2019
Simon Broughton

**** “Uplifting. A potential disc of the year”

TOP OF THE WORLD

London Evening Standard (UK)
04/02/2019

“Thought-provoking and beautiful”

Klara - Late Night World (BE)
19/12/2018

“Best of 2018” – Jaaroverzicht wereldmuziek

Globalwize's Best of 2018 (DE)
13/12/2018
Jean Trouillet

“Qalma Damtskevia” is n°8 in Globalwize’s Best of 2018

Rootstime (BE)
18/01/2019
Dani Heyvaert

We are doomed to each other and sooner or later we will really have to live together. Vardan and Emre prove that it is possible, if you want and if you accept each other as you are. May seem like a cliché, but it remains an unmistakable truth. Thanks to records like these – and about the masterful musicality we do not even have to discuss – every man of good will will continue to believe that we will ever get there. Another

5planètes - Des mondes de musiques (BE)
10/12/2018
Etienne Bours

“Tradition, poésie, compositions récentes, sobriété, retenue, délicatesse, envolées des instruments et des voix à travers les petites histoires et la grande Histoire, tels sont les ingrédients d’un disque d’une étonnante dignité humaine.”

OxfamBrugge.be (BE)
10/12/2018

“Enkele trefwoorden bij deze bedwelmend mooie, rillingen verwekkende en naar de keel grijpende muziek zijn: intimistisch, lyrisch, introspectief, melancholisch, langoureus, contemplatief, nostalgisch.”

ekultura.hu (HU)
25/11/2018
Tamás Galgóczi

“The music is defined by the sounds of the duduk and the saz, giving it a whole melancholic mood, but no hope is missing from it. The compositions include contemporary themes (Mawda) and historical lookback (Karin), love lyrics and dancing rhythms. And there are a lot of improvisations and ear-popping melodies, this music really is a sense of mastery, mutual attention, and friendship between the two musicians.”

Etnoumlje (RS)
20/11/2018
Vanja Ilijev

“The musicians are excellent, all the compositions are superbly arranged and the album is well packaged, each song has a story that transcends the time and space frames. Where myths and legends are still intertwined with reality.”

Subjectivisten.nl (NL)
12/11/2018
Jan Willem Broek

“In a connecting way, they once again deliver an unparalleled world album, from which you just become very quiet.”

Radio Bremen (DE)
27/10/2018
Andreas Kisters

Karin: CD-Tipp Radio Bremen

Moors Magazine (BE)
24/10/2018

“Dudukspeler Vardan Hovanissian en zanger en sazbespeler Emre Gültekin maakten al eerder samen een bloedstollend mooi album, Adana, en ook dit album is weer van een onvoorstelbare melancholieke schoonheid die mij tot tranen toe raakt. En meer zeg ik er ook niet over. Luisteren! Hoopvoller muziek wordt zelden gemaakt.”

L'Avenir.net (BE)
22/10/2018
J-P G.

“Une musique paisible et positive qui invite à la réflexion et au partage.”

Brussels Express (BE)
22/10/2018

“From nostalgic to playful rhythms, their music shares forgotten stories and transfers listeners to distant lands.”

Jazz'Hole (BE)
17/10/2018
Claude Loxhay

“Cette musique se veut toujours proche de la mémoire (Houcher), des populations opprimées et des migrations mais en prônant la fraternité.”

MICmag (BE)
10/02/2015
Ani Paitjan

“Un souffre pacifique”

RTBF - La Première (BE)
26/03/2015
Didier Mélon

“Le Monde est un village”

Imagine
01/04/2015
Laure de Hesselle

Rubrique “Coups de coeur”

World Music Central (US)
25/03/2016
Angel Romero

Armenian-Turkish-Belgian ensemble Adana is the winner of Octaves de la Musique 2016 award in the world music category. The band aims to reconcile Armenian and Turkish cultures and is led by Armenian-Belgian Vardan Hovanissian (duduk) and Turkish-Belgian Emre Gültekin (saz, vocals). The rest of the ensemble includes Belgian musicians Joris Vanvinckenroye on double bass and Simon Leleux on percussion.

Hudba sveta_FM (SK)
21/04/2015
Potancok Vladimir
RTS - Espace 2 (CH )
12/04/2015
Vincent Zanetti
Etnoumlje (RS)
15/01/2016
Bojan Dordevic

Top liste za 2015

Rockserwis - Etnos (PL)
06/05/2015
Iska Marchwica
MixedWorldMusic (NL )
15/03/2015
Bas Springer

Verslag BabelMed

Subjectivisten nl (NL )
01/12/2015
Jan Willem

“Adana is not only nostalgic and wistful looking back but also dreaming about another Adana, where people can live together in harmony again”

Het Nabije Oosten Nabij Twente (NL )
27/09/2015
De Concertzender
10/07/2015

Wereldmineralen

Heaven (NL )
01/07/2015
Pieter Wijnstekers
Trouw (NL )
03/07/2015
Mischa Andriessen
MixedWorldMusic (NL )
15/06/2015
Ton Maas
VPRO (NL )
19/04/2015
Vrije Geluiden

Honderd jaar na dato vragen de Armeense Vardan Hovanissian en de Turkse Emre Gültekin aandacht voor de Armeense genocide. Het is hoog tijd voor verzoening, aldus de musici. Het duo nam een album op met de titel ‘Adana’ en spelen twee stukken in de uitzending. Pianist Rob van Bavel bewerkte voor zijn cd ‘The Inventors’ stukken van Debussy, Ravel en Bach

Moorsmagazine (NL )
14/04/2015
Nrk Radio ( NO)
02/05/2015
Jungeltelegrafen
Folk Bulletin (IT)
01/03/2016
Alessandro Nobis
Cultura Commestibile (IT)
02/05/2015
Alessandro Michelucci

Fratello armeno, fratello turco

Centro di Documentazione sui popoli minacciati
15/04/2015
La Vie (FR )
17/06/2015
Anne Berthod

“Tout un symbole en cette année centenaire du génocide arménien. Sur le premier disque de ce duo belge, on s’abandonne purement et simplement à l’envoûtante tristesse du doudouk, dont le sanglot nostalgique pleure la patrie meurtrie, les héros fauchés et les villes détruites (Adana). Mais il porte aussi les amours éternelles et l’espoir d’un avenir meilleur.”

Muzzika (FR )
15/12/2015
Nadia Khoury-Daghe

“C’est le nom de cette ville, devenue tout un symbole pour les Arméniens, qu’ont choisi nos deux artistes, l’un arménien et l’autre turc, Vardan Hovanissian au duduk et Emre Gültekin au saz, pour cet album qui marie leurs deux musiques, qui ne faisaient qu’une autrefois. Car musiques arméniennes et musiques turques s’entremêlent depuis longtemps, puisque leurs populations s’entremêlaient, et il n’est pas question ici de « fusion » ou de « mariage », mais d’une musique qui a une matrice commune, ces rives d’Asie Mineure porteuses de civilisation, où souffle l’esprit depuis l’Antiquité et Alexandre Le Grand…”

Concerts Reviews (FR )
19/03/2016
Charles Eloy
Klara Late Night (BE )
25/03/2015
Bart Vanhoudt
Brussel deze week (BE )
08/04/2015
Benjamin Tollet
MO.be (BE )
14/04/2015
John Vandaele
TV Brussel (BE )
15/04/2015
Ryan Le Garret
Brusselnieuws (BE )
24/04/2015
De Standaard (BE )
01/06/2015
De Standaard (BE )
02/07/2015
cultuurredactie
Folk Lantern (BE )
03/09/2015
Hans Jansen

“Met Adana demonstreren Hovanissian & Gültekin op het eerste gezamenlijke werkstuk dat verschillende culturen elkaar in harmonie kunnen vinden. Het virtuoze en van warme weemoed doortrokken album ontdekt de grenzen van het mogelijke juist door zich er een stukje overheen te wagen, in het schijnbaar onmogelijke”

Rootstime (BE )
01/09/2015
Jan Van Leersum
Folk (BE )
22/12/2015
Antoine Légat

“Tien jaar geleden knoopte Vardan Hovanissian vriendschap aan met de Turk Emre Gültekin, die virtuoos saz, tambur en nog een reeks Turkse snaarinstrumenten bespeelt. Adana werd een hommage aan de vreedzame coëxistentie van beide verwante culturen anno nu in Adana.”

Folk (BE )
15/04/2015
Peter Van Rompaey

Symbool van de verzoening en vriendschap tussen twee verwante culturen”

Radio lejatszo Bartok (HU)
25/07/2015
Yle - Areena Radio - Ethnoilta (FI)
Mika Kauhanen
RTVE.ES (ES )
27/04/2015
Lara López
Mundofonias (ES )
04/07/2015
Hrant Dink
Los sonidos del planeta azul (ES )
22/03/2016
Potlista (HR)
30/06/2015
OFR Ö1 (AU)
24/04/2015
Johann Kneihs
NDR- Radio Globo (DE)
05/04/2015
Klaus Frederking
RCF Liège (BE )
14/04/2015

Un peu de tout [Album de la semaine]

Antenne Centre (La Louvière) (BE )
24/04/2015
Thomas Catteau
RTBF - Musiq3 (BE )
03/05/2015
Françoise Lecharlier
Larsen (BE )
01/06/2015
Benjamin Tollet

la réconciliation

Imagine (BE )
15/05/2015
Etienne Bours

Ces deux musiciens, frères dans la douleur et dans le souvenir, nous emmènent sur un des nombreux chemins de larmes de cette terre. Comme une mémoire qui étire ces souvenirs, les chansons et les airs de ce disque nous confient la nostalgie d’une population, distillant des portraits, des images, des évocations. Pour nous montrer la beauté d’un pays, la force de ses paysages, l’espoir de l’amour, la dignité des hommes et la détermination de ceux qui continuent à lutter pour rétablir la vérité. Quitte à lutter jusqu’à la mort, quitte à ne pouvoir confier leur dernier souffle qu’à celui du duduk, aux mots du poète ou au chant du troubadour de Turquie. Vardan Hovanissian et Emre Gültekin relaient à leur tour, avec une poésie infinie, cette histoire que trop d’humains semblent oublier ou ne pas connaître”

Radio Panik - Djiboutik (BE )
19/05/2015
Nathalie Martin
La Libre Belgique (BE )
19/08/2015
Nicolas Blanmont

“L’air de rien, Vardan Hovanissian et Emre Gültekin en disent ensemble les vertus. (…) Disque engagé, “Adana” l’est donc forcément aussi, même si on peut se contenter d’y trouver un profond plaisir musical”

Air TV Music (BE )
22/03/2016

Voorbije concerten

19/11/23 Elbphilharmonie (Hamburg, DE)
20/11/22 Festival in Oost-Vlaanderen (Wortegem-Petegem, BE)
12/10/22 Alte Oper Frankfurt (Frankfurt, DE)
30/09/22 Festival in Oost-Vlaanderen (Wetteren, BE)
24/09/22 Festival in Oost-Vlaanderen - Ninove (Ninove, BE)
17/09/22 Odegand (Gent, BE)
10/07/22 Forde Festival (Forde, NO )
11/05/22 ADEMAR Support Night - Muziekpublique (Brussels , BE)
01/05/22 Wereldlokaal Zutphen (Zutphen, NL)
01/05/22 Schouwburg Lochem (Lochem, NL)
30/04/22 Bibliotheek Deventer (Deventer, NL)
29/04/22 Vestzaktheater (Enschede, NL)
28/04/22 Akoesticum (Ede, NL)
12/12/21 Het Koelhuis (Zutphen , NL)
12/12/21 Schouwburg (Lochem, NL)
11/12/21 Vestzaktheater (Enschede, NL)
10/12/21 Bibliotheek Deventer (Deventer, NL)
05/12/21 Musée de Cannes (Cannes, FR)
17/11/21 Cultuurhuis De Leest (Izegem, BE)
01/09/21 Propulse (Brussels, BE)
20/06/21 CC René Magritte (Lessines, BE)
11/06/21 Muziekpublique (Brussels , BE )
01/06/21 Transversales (Verdun, FR)
06/12/20 Musée de la Castre (Cannes, FR)
24/04/20 Cultuurhuis de Leest (Izegem, BE)
11/03/20 Rudolf-Oetker-Halle (Bielefeld, DE)
01/02/20 hear&now Musikfestival (Liestal, CH)
19/12/19 Nouveau Pavillon (Bouguenais, FR)
06/12/19 Salle philharmonique (Liège, BE)
19/10/19 Merodefestival - concerten (Langdorp, BE)
30/09/19 Todo Mundo Festival (Belgrade, RS)
29/09/19 Eđšeg kulturna stanica (Novi Sad, RS)
28/09/19 World Music Festival Bratislava ( SK)
13/09/19 Festival musicale del mediterraneo (Genoa, IT)
01/09/19 Lucerne Festival
31/08/19 Lucerne Festival
30/08/19 Lucerne Festival
29/08/19 Lucerne Festival
28/08/19 Lucerne Festival
27/08/19 Lucerne Festival (Lucerne, CH)
15/06/19 KulturPunkt (Flawil, CH)
14/06/19 Festival des 5 Continents (Martigny, CH)
10/06/19 Belgian World Music Night | Ancienne Belgique (Brussels, BE)
25/05/19 Hagyományok Háza (Budapest, HU)
05/04/19 La Haye-Pesnel ( FR)
04/04/19 Saint-Hilaire-du-Harcouët ( FR)
31/03/19 Muziekclub 't Ey (Belsele, BE)
23/03/19 De X (Leiden , NED)
16/03/19 Mulheim ( DE)
15/03/19 Münster ( DE)
05/12/18 CC Jacques Franck (Bruxelles, BE)
24/11/18 Ferme de la Dïme (Wasseiges, BE)
19/10/18 CD-RELEASE - Muziekpublique (Brussels, BE)
25/08/18 Festival Kleur (Burcht, BE)
12/06/18 Jazz Meets World (Prague, CZ)
21/05/18 Music Meeting (Nijmegen, NL)
06/04/18 Théâtre Molière, (Brussels, BE )
24/03/18 Maison de Mormont (Erezée, BE)
02/02/18 Arsenal (Metz,, FR )
19/11/17 L’atelier(s) (Les Avins en Condroz, BE )
18/11/17 27ème Kaléidoscope de la Guitare (Froidmont, BE )
16/11/17 Le Salmanazar (Epernay, FR )
15/11/17 Le Salmanazar (Epernay, FR)
14/11/17 Théâtres de Brives (Brive, FR )
21/09/17 World Music Panama (Panama )
09/09/17 Conservatoire de Sarcelles (Sarcelles, FR)
01/08/17 Festival Aux Heures d’été (Nantes,, FR )
07/06/17 Opéra de Lille (Lille, FR )
02/06/17 Guingamp (FR )
11/05/17 The Rich Mix (London, GB )
22/04/17 Germany tour 02/04/2017-21/04/2017
21/04/17 (Detmold , GER )
19/04/17 (Bonn , GER )
14/04/17 (Gelsenkirchen, GER )
13/04/17 (Wuppertal, GER )
10/04/17 (Bergkamen, GER )
10/04/17 (Cologne, GER )
09/04/17 (Sankt Augustin,, GER )
07/04/17 (Gütersloh, GER )
06/04/17 (Kempen , GER )
05/04/17 (Düsseldorf,, GER )
04/04/17 (Hamm, GER )
03/04/17 (Bocholt,, GER )
02/04/17 (Parderborn, GER )
31/03/17 (Paris , FR )
23/03/17 (Bruges, BE )
10/03/17 (Grenay, FR )
07/03/17 Philharmonie du Luxembourg (Luxembourg, LU )
06/03/17 Philharmonie du Luxembourg (Luxembourg, LU)
05/03/17 Philharmonie du Luxembourg (Luxembourg, LU )
24/02/17 Festival Paroles d’Hommes (Herve, BE )
19/02/17 Chateau de Viroinval (Nismes, BE )
18/02/17 Centre Culturel Braives-Burdinne (Braives, BE )
11/02/17 Udaipur World Music Festival (Udaipur, IND )
20/01/17 (Louvain-La-Neuve , BE )
10/12/16 Cultuurcentrum Termonde (Termonde, BE )
09/12/16 Le Petit Théâtre de la Grande Vie (Forzée , BE )
02/12/16 Café du Parc (Liège, BE )
20/11/16 C-Mine (Genk, BE )
12/11/16 Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale (Bruxelles , BE )
11/11/16 Espace Prévert (Paris , FR )
10/11/16 Théâtre du Pédiluve (Paris , FR )
19/10/16 Le Rideau Rouge (Lasnes , BE )
15/10/16 Müpa (Budapest, HU )
14/10/16 Salam Orient : Porgy and Bess (Vienne , AUT )
01/10/16 Rumi Fest (Riga, LV )
11/09/16 Festival de Wallonie (Abbaye de Villers-la-Ville, BE )
04/09/16 Rasa (Utrecht, NL )
31/07/16 Sfinks Festival (Anvers, BE )
26/07/16 Sines Festival ( PT)
17/06/16 (Ethno Port Poznan Festival, PL )
12/06/16 Chudoscnik Sunergia (Eupen, BE )
05/06/16 Festival Parfums de Musiques (Roseraie départementale de l’Haÿ-les-Roses, FR )
22/05/16 Handelsbeurs (Gand , BE )
14/05/16 Haus der Religionen (Berne, CH )
23/04/16 Chapelle de Verre (Ronquières, BE )
19/03/16 Babel Med Music Festival (Marseille, FR )
07/02/16 National Kaunas Drama Theatre ( LT)
06/02/16 Šv. Kotrynos bažnyčia (Vilnius, LT)
03/02/16 Festival ProPulse,Botanique,accès réservé aux professionnels (Bruxelles , BE )
22/01/16 Centre Culturel La Vénerie (Watermael-Boitsfort, BE )
15/01/16 Cultuurcentrum Ter Vesten (Beveren , BE )
13/01/16 De Roma (Anvers )
12/12/15 Ferme de la Dîme (Wasseige, BE )
11/12/15 Centre Culturel Ottignies Louvain-La-Neuve with the pianist Laurence (Ottignies,, BE )
06/12/15 t Ey (Belsele, BE )
04/12/15 La Villa Centre Culturel (Ganshoren, BE )
04/12/15 PointCulture (Louvain-La-Neuve , BE )
29/11/15 Vardan Hovanissian Solo at Centre Culturel de Braine-le-Comte (Braine-le-Comte, BE )
18/11/15 Bozar (Bruxelles , BE )
08/11/15 Rasa (Utrecht, NL )
16/10/15 Bozar (Klara , Happy Hour)
10/10/15 Médiathèque Le Phare (Bruxelles , BE )
08/10/15 Territoires de la mémoire, Cité Miroir (Liège, BE )
27/09/15 Vredesweek (Hengelo, NL )
26/09/15 Festival de Oriënt (Deventer, NL )
21/09/15 Université de Maastricht (Maastricht , NL )
23/08/15 Festival d’Art de Huy (Huy, BE )
21/06/15 Houtfestival (Haarlem, BE )
23/05/15 Festival Goûts de Gand, Sint-Baafsabdij (Gand , BE )
09/05/15 Halle du Bouillon Blanc (Bouillon, BE )
17/04/15 Théâtre Molière (Bruxelles , BE )
11/02/15 Point Culture de l’Université Libre de Bruxelles (Bruxelles , BE )
Management

Muziekpublique

Booking belgium & international

Muziekpublique

Lynn Dewitte EN/FR – lynn@muziekpublique.be

Louise Janssens NL – louise@muziekpublique.be

Tel: +32 2 217 26 00

Booking France

Ma Case Prod

diffusion@ma-case.com
+33 (0)6 63 08 18 90

www.ma-case.com 

Private file