Cursussen overzicht

Trad Viool

Aurélie Dorzée
MABO - Maria-Boodschaplyceum - Moutstraat 22, 1000 Brussel

Op basis van verschillende dansen (scottish, mazurka, wals, reel, jig) en traditionele tunes uit Europa (Balkan, Frankrijk, Scandinavië) schaven we onze techniek van het vioolspel bij. Denk daarbij aan de articulatie, klank, swing en versiering. Aurélie leert hoe je creatief kan improviseren met modi uit verschillende regio’s en hoe je kan begeleiden. We leren alles op het gehoor want folk is nog steeds een orale traditie, wat trouwens zeer goed is voor de concentratie, het geheugen, het contact tussen muzikanten. Improvisatie wordt ook in een creatieve vorm benaderd, evenals de relatie tussen lichaam en instrument: ontspanning, dans, zingen met het instrument.

  • De workshop kan gegeven worden in het Frans, Nederlands en/of Engels.
  • De workshop staat open voor violisten
  • De cursussen worden georganiseerd per niveau: beginners, gevorderden en gevorderden.

Een cyclus bestaat uit 3 intense workshops. Voor meer info, neem contact op via cursus@muziekpublique.be

Aurélie Dorzée

Aurélie Dorzée behaalde haar eerste prijs viool met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Véronique Bogaerts, haar eerste prijs muziektheorie evenals parallelle cursussen aan het Conservatorium van Luik en de eerste prijs kamermuziek aan het Conservatorium van Bergen.

Op 15-jarige leeftijd ontdekte Aurélie Dorzée de muziek van Béla Bartok. Het was een openbaring die haar ertoe aanzette traditionele muziek te leren. Deze ontdekking zou bepalend zijn voor haar muzikale loopbaan.

Gedurende 20 jaar hebben talrijke ontmoetingen en samenwerkingen, opnames en tournees haar naar alle uithoeken van de wereld gebracht. Ze is nooit gestopt met het ontwikkelen van haar repertoire en kennis en het delen daarvan op het podium en tijdens het lesgeven.

Een 3-jarige tournee in Frankrijk voor de Jeunesses Musicales gaf meer dan 20.000 kinderen de kans om de show Pipa Polo bij te wonen, een muzikaal verhaal over de Zijderoute dat ze in 2015 samen met Tom Theuns creëerde.

Ze bespeelt bijzondere instrumenten zoals de trompetviool, de viola d’amore, de nagelviool en gebruikt naast de viool ook de stem als instrument.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Informatie

Uurrooster

Inschrijven kan vanaf 8 augustus 2022!

Intensieve groepsles op woensdag van 16u tot 20u.

3 lessen per cyclus 165 euro / cyclus (met de mogelijkheid om ter plekke per les te betalen, 55 euro per les).

Plaats

MABO - Maria-Boodschaplyceum
Moutstraat 22, 1000 Brussel

Prijs

Om zich in te schrijven voor een cursus is lidmaatschap van Muziekpublique verplicht.
Heb je nog geen lidkaart? Klik hier om een lidkaart toe te voegen aan het winkelwagentje.

Indien nodig, kan de leerkracht de kalender veranderen met akkoord van de leerlingen.

Inschrijving

>
Cycle 1
28/09
26/10
16/11
€ 165
Cycle 2
30/11
14/12
22/03
€ 165
Cycle 3
12/04
17/05
07/06
€ 165

165,00

Wissen