Cursussen overzicht

Pandeireta (workshop)

Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel

Galicische pandeireta (tamboerijn)


Traditioneel wordt de pandeireta vergezeld door Gaita (Galicische doedelzak), zang en dans.
Het doel van Eva en Xabi is om je onder te dompelen in de galicische muziek en je kennis te laten maken met de percussie-instrumenten, de verschillende ritmes zoals Muiñeira, Xota, Rumba, Mazurka, Wals … en niet te vergeten “el repeñique” , uniek in zijn genre.
Als je de Pandeireta (tamboerijn) nog niet kent, is deze workshop de perfecte gelegenheid om het instrument te ontdekken.

De methoden en technieken worden stap voor stap aangeleerd. Muziektheorie of andere muzikale kennis is daarom niet verplicht. Het leren is gebaseerd op mondelinge overdracht en melodieën worden op een gestructureerde manier op het gehoor aangeleerd. Deze methode zet het plezier van het spelen centraal. Improvisatie en samenspel zijn een belangrijk onderdeel van de workshop, je leert niet alleen een instrument bespelen, maar ook je muzikaliteit ontwikkelen.

Formule

  • Stage : 13/10, 10/11, 02/02, 22/03
  • Beginners: 10:00 – 12:00 (met Eva)
  • Gevorderden: 10:00 – 12:00 ( met Xavi)

Wie wekelijks les wil volgen kan zich ook inschrijven voor de cursus beginners of half-gevorderden bij Karen De Pooter

Het duo Pandeireta bestaat uit Eva Fernandez Palomo en Xavier Sanchez e Iglesias. Van jongs af aan delen Eva en Xavi dezelfde passie voor traditionele Galicische muziek (Noordwest-Spanje).

Het duo ontstond in 2006 om de Galicische cultuur te onderzoeken.
De teksten van de liedjes en de instrumentale technieken die tijdens de initiaties worden gebruikt, zijn afkomstig uit de mondelinge traditie van Galicië. Sommigen van hen zijn al meer dan 400 jaar oud en worden van generatie op generatie doorgegeven. Eva en Xabi keren regelmatig terug naar Galicië om hun onderzoek voort te zetten en nieuwe nummers, dansen en traditionele instrumentale technieken te verzamelen.

Eva is lid van de groep Ialma.
Eva nam als zangeres en muzikant deel aan verschillende projecten zoals Mundomix, Portugaliza en “PIM” – Peace in music.
Ze volgde dans- en zanglessen bij leraren zoals Pati Blanco, Xurxo Fernandes, Oscar Cobos, …
Eva is afgestudeerd in traditionele danstechnieken aan de Xunta de Galicia en werkt momenteel als animator bij Jeunesses Musicales Wallonie – Federatie van Brussel.

Xavier is lid van de Belgo-Galische groep A Contrabanda. Deze groep is ontstaan binnen Muziekpublique en neemt deel aan talrijke festivals.  De groep brengt levendige, uiterst dansbare Spaanse muziek die weinig uitstaans heeft met flamenco maar eerder met Ierse, Bretoense of zelfs Belgische traditionele muziek. Maar dan wel met Spaans temperament. Swingende melodieën op gaita en percusssie, vermengd met traditionele Galicische liederen.

Xabi studeerde af in traditionele zangtechnieken en pandeireta van Xunta de Galicia. Hij heeft ook lessen gevolgd bij Marisol Palomo (lid van de Ialma-groep), evenals verschillende cursussen gevolgd bij Galicische kunstenaars zoals Xose Lois Romero, Suso Vaamonde, Quique Peon, Ruote, Xurxo Fernandes, …

 

 

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Informatie

Uurrooster

Formule

Stage : 13/10, 10/11, 02/02, 26/04

  • Beginners: 10:00 tot12:00 (met Eva)
  • Gevorderden: 10:00 tot 12:00 ( met Xavi)

We raden aan het hele programma te volgen van 4 sessies (60€), om de continuïteit van de lessen niet te onderbreken. Je kan echter ook per les betalen. Dan is het telkens 17€ (cash) de dag zelf aan de leerkracht te betalen.

Plaats

Molière Theater
Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel

Prijs

Om zich in te schrijven voor een cursus is lidmaatschap van Muziekpublique verplicht.
Heb je nog geen lidkaart? Klik hier om een lidkaart toe te voegen aan het winkelwagentje.

Inschrijving

>

60,00

Wissen